Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

brutale 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme, stále vo forme, tento krát však svoju aj rolu hrá. Vek mu pridal na charizme a veľmi dobre s mi na neho pozeralo(sám neverím, že to píšem). Úloha skrachovaného, drsného policajta mu pasuje a vedel by som si ho predstaviť ako hlavnú rolu v niakom kvalitnom filme. Until Death je však pretkaný hlúpim scenárom, neschopnou réžiou a nehercami... Tak Jean som rád, že si zabudol na svoju kopačku z otočky a držím palce v ďalšej tvorbe! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě překvapil asi tak jako Pastýř. Sice se dost liší oproti Pastýřovi. Je zde dost akce, hlavně přestřelek (ne nějak úchvatných, ale aspon reaálných) - důležité je sledovan herecký výkon Van Damma. Film jako Akční/Drama/Thriller působí dobře. Už jen netypickou věcí je fakt, že v tomhle filmu Van Damme není hodný polda. Ale nýbrž troska, která fetuje. Po velkém úrazu, kdy jen tak tak přežil, chce Van Damme dokončit akci a pak zemře... Takže u mě 88% = **** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Anthony není zrovna neviňátko. Je policajtem, zbaveným veškerých iluzí, obcházejícím zákon a nerespektujícím sličnou manželku, která se, světe, div se, poohlédne jinde a dítě, které čeká, není zrovna jeho. Co naplat, heroin a děvky leccos vyřeší.. a možná až koma z něj udělá o krapet lepšího člověka. Škoda, Van Damme coby zkorumpovanej hajzlík je slušná porce akce, ale ten přerod už není moje kafe. Tudíž jde leccos viditelně o třídu dolů – atmosféra, záporák, natvrdlé dialogy, i ta akce.. Pryč jsou časy, kdy jsme téhle akční generaci drželi v přítmí kina palce. Seagal, Van Damme, Lundgren – tihle páprdové se už moc neperou, spíš střílí a tváří se drsně v lehce zapomenutelných scénách. Naštěstí se Van Damme pro tentokráte snaží víc než je jeho standard, takže průměrné ** až *** si zaslouží.. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Beru to jako zmrtvýchvstání Jeana Claudea. Trochu jiný typ filmu (a hlavně ztvárněného hrdiny), než na jaký jsme u Jeana zvyklí. Nebylo to vůbec špatné. V úvodu i dobré hlášky. Zajímavost, že ožralý jak dobytek dokázal zlikvidovat několikačlennou partu padouchů. A to prosím s pistolí. Film si vyhrál s dosti detaily. Např. když scénář potřeboval, aby se Jean na chvíli vytratil ze svého domu, nechali jej zavolat z telefonní budky na pevnou linku nového amanta své skoro ex, protože v autě měla svůj mobil na zadním sedadle a nereagovala na něj. Hloupost, ale někdy na takových blbostech scénář zahoří. Tyto drobnosti byly ale zase "vyrovnány" několika nelogičnostmi. To by tak nevadilo, jako přestřelka na závěr. To už bylo příliš uhoněné a příchodem jeho bývalého kolegy na scénu i trochu komické. A proto jsem se díky školáckému závěru rozhodl pro tři hvězdy. Jinak ale po dlouhé době slušný Jeanův film. PS: Akorát - co ta jeho boule? Tu kdysi neměl... ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že rutinní akční thrillery jako je tento jsou hodnoceny (i mnou) příliš přísně, a když jejich zábavnost porovnáte s něčím vážnějším, neprojeví se to tak úplně v adekvátním ohodnocení. Until Death je ale typickým příkladem opravdu špatného filmu, kde se s hodnocením musí jít fakt hluboko. Nikdy nechápu, proč musejí mit akční STV filmy tak děravé scénáře. Jestli distributoři kinových filmů dávají producentům těchto fláků nějaké úplatky, aby domluvili svým scénáristům, ať píší hrozně, že pak filmy v kinech budou moct svou chytrostí víc machrovat. Opravdu bych chtěl vidět, který policista závislý na heroinu si nechává své dávky a stříkačky v šuplíku ve své kanceláři na stanici. Samozřejmě mu je tam najdou. Ten policajt je tedy Van Damme, který se chová jak a není nepodobný Dirty Harrymu. Hlavní záporák se jmenuje Calla(g)han, ehm. Ale i navzdory všem těm dírám se na začátek filmu docela slušně dívá, Van Damme je drsnej, občas řekne nějakou hlášku. Jenže pak nastane zásadní zvrat (je zase úplně trhlej) a z filmu se stane drama. Van Dammovi a jeho hereckému rozsahu tvůrci věřili opravdu neadekvátně, tohle nezvládnul ani náhodou. S ním a jeho filmovou ženou, která se do něj znova zamilovává, prožijeme hodinu, a pak film skončí. Nemám rád, když někdo shrne příběh filmu do jedné věty, a tím odůvodní, proč je špatnej. Ono to jde takhle shrnout totiž úplně vždycky, jenže nikde se zatím Van Damme nesnažil znova učit mluvit, chodit apod. Jediným kladem filmu jsou opravdu povedené nepřehnané dvě přestřelky, ve kterých hrdinové nedělají kotouly ke střílení, jak bych to od Van Damma čekal, bohužel po jedné z nich nastane ten hrozný zvrat, a druhá zas hrozně vznikne. Já se Until Death fakt snažil mít rád, ale u filmu kde hlavní hrdina v autě řekne klukovi na chodníku, aby si nastoupil, a když nechce, tak ho přinutí slovní výhružkou "Musíš.", a on si sedne a stanou se z nich kamarádi až do smrti, to fakt nejde. Prostě scénaristická blitka, kterou nemůže Van Damme zachránit tím, že potěší svou manželku tím, že si vzpomene jaká písnička hrala na jejich prvním rande. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Film měl původně režírovat Ringo Lam, kvůli neshodám s producenty odmítl. (TomikZlesa)
  • Počas scény v bare, keď príde Anthonymu (Jean-Claude Van Damme) SMS od ženy, je jasne vidieť, že pri texte bliká kurzor, takže číta rozpísanú a nie prijatú správu. (Patrik200s)

Reklama

Reklama