Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kanadské komediální drama v režii Jean-Marca Valléeho se odehrává v 70. letech v Montrealu. Rodina Beaulieuových má pět synů a ten, který se narodil přímo o Vánocích, dostal jméno Zachary (Marc-André Grondin). Je jiný než jeho bratři, i když se moc snaží, aby mezi ně zapadl. Má rád svého konzervativního otce a raději mu lže, než by zklamal jeho očekávání. Sexuálně zmatený Zac hledá útěchu v muzice Pink Floyd a Davida Bowieho, jež mu dovoluje snít, ale sám život ho nakonec přiměje k tomu, aby přijal svou přirozenost. A co je ještě důležitější, i jeho otec posléze pochopí, že má svého syna mít rád takového, jaký je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

easaque 

všechny recenze uživatele

Citlivý životopisný snímek o mladíkovi, který vyrůstá v konzervativní rodině, která mu vlastně nedovolí smířit se svou orientací - aspoň takto jsem film pochopil já. Toto kanadské dílko se dost odlišuje od běžné gay produkce a dokonale ukazuje anti-comming-out. Je skvěle zahraný i vystylovaný k prezentovaným dobám a pro mě rozhodně přesvědčivý. Jen bych tady zrušil zařazení k žánru komedie nebo ho dal aspoň do uvozovek, protože je spíš vážný s občasnou vtipnou narážkou. Měl jsem občas problém se silnějším křesťanským podtextem, ale uvědomuju si, že tam měl smysl a ještě víc zdůrazňoval vliv při dospívání ..... Lepší 4* si vysloužil. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Pohodovka, na kterou se strašně pohodlně kouká, zachycující přelomovou dobu, kdy byl náhled lidí na homosexualitu ještě hodně povrchní a nekompromisní. Mladý Zac se snaží najít sám sebe a v tom mu pomůžou především jeho bratři a otec, ale nedá se říct, že by to dělali zrovna vstřícným způsobem. Tak se Zac stane černou ovcí rodiny, uteče a po tom co se vrátí si jeho otec uvědomí, co je v životě nejdůležitější.. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Komediální pohodové drama o hledání sebe sama odehrávající na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Mladík Zachary je jedním z pěti bratrů docela obyčejné rodiny. Avšak podle matky má "Dar od Boha" - schopnost pomáhat bližním pokud na ně myslí a odříká modlitbu. Jenže jak jde čas má náš hrdina pochybnosti o sobě, líbí se mu kluci i holky a hledá svoje místo v životě...Místy úsměvné, místy setsakramentsky vážné a vše doplněné skvělým soundtrackem s písněmi, které mapují onu dobu. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Áno, takéto filmy môžem. Sympatické postavy, z ktorých každá dostáva dostatok priestoru na to, aby sme si o nej dokázali utvoriť určité predstavy, hoci nie som veľký fanúšik prehnanej typizácie (viď bratia), ale ako celok ma Dar od Boha zaujal, pobavil, rozhodne nenudil a v určitých okamihoch (najmä vďaka videoklipovej kamere a výbornému soundtracku) nadchol. 8/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vcelku zajímavá ale ve výsledku velice zdlouhavá podívaná, která vypráví příběh sedmičlenné rodiny, kde je jediným zástupcem ženského pohlaví matka. Příběh se zaměřuje hlavně na předposledního syna a jeho dospívání a zmatení v sexuální orientaci. Nějakých vtipnějších scén je ve filmu velice málo a celý snímek se nese spíše v dramatickém duchu. Atmosféru režisér vystihuje převážně v hudebním doprovodu, kde mu vypomáhají David Bowie a Pink Floyd. Jsou zde zajímavé momenty a dobří herci ale jako celek to působí trochu nevyváženě a občas i nudně. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Napsání scénáře trvalo Jean-Marcu Valléemu deset let. (mi-ib)
  • Částka 600 000 dolarů zaplacená na získání práv ke skladbám použitých ve filmu tvořila nakonec velkou část celkových nákladů. Jean-Marc Vallée musel dokonce omezit výši svého vlastního platu. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Reklama

Reklama