Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Přímý předchůdce celovečerního Čísla 9, které je oproti této krátké libůstce zbaveno tajemství. Tady se můžeme jen dohadovat, odkud se vzali ti zvláštní hadroví panáci a proč bojují v postapokalyptickém světě proti bestii, co krade jejich duše. Dohadovat a obdivovat úžasnou animaci. Plný počet bodů. ()

DISHOA 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem ovlivněn ne zrovna vydařeným celovečerním filmem a proto nedokážu ocenit originalitu toho dílka. Přestože jsem se snažil vžít do atmosféry, film, který všechno vysvětluje, mi v tom zabránil a nijak jsem si to neužil. A jak Devítka zjistil, jak vyzrát nad tím robotem asi nepochopím.. potřeboval by si minimálně omrknout situaci, což neudělal. Nevidět film, hvězda navíc. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pokud bude film vystavěnej na atmosféře tohohle zvláštního dílka a technicky se posune ještě trochu výš (viděl to jsem jenom ve špatný kvalitě na youtube a bylo to rozmazaný tak mi to připadalo trochu horší.) tak by to mohl být po Coralíně a jejím světě za tajemnými dveřmi další film kterej lze označit za nejlepší animák všech dob. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Práve pozreté :) . Pekný animovaný kúsok :) tento kratky snimok, ktorý ma len 10 min veľmi pekne ukazuje o čom bude zhruba celovečerný film :) Jediná škoda sakra je to krátke :) ak máte radi celovečerny film tak toto sa vám bude páčiť :) . Je to debut režiséra, ktorý natočil Číslo 9 :) . Celkové hodnotenie za mňa je 95% :) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák z dílny Shanea Ackera. Devět minut dlouhý příběh z jakéhosi postapokalyptického světa ve mně zanechal rozpačité dojmy. Film sice můžeme vnímat pouze jako depresivní animák s dobrým koncem, ale něco mi říká, že příběh v sobě skrývá i hlubší myšlenku. Už jen když vidíte ty obrázky, tak to ve vás vyvolá zvláštní pocit. Ze začátku nevíte co od filmu čekat. Film je temný až hororový. Vyzdvihuji detailní práci se zvuky. Devítka v názvu je pro film symbolická – samotný příběh bez titulků a úvodu trvá devět minut, v příběhu se vyskytuje devět hadrových panáčků (hadrový panáček s číslem 9 + dalších osm duší panáčků je osvobozeno z amuletu). Snímek jsem zhlédl dvakrát po sobě, abych děj lépe vstřebal. Ackerovi se myslím bravůrně podařilo vměstnat do devíti minut nenásilnou formou příběh s pointou a myšlenkou, které mnohdy i celovečerním filmům schází. Nejedná se tedy o komerční slátaninu přeplněnou počítačovými efekty, ale o střídmé pojetí tématu zkušeným animátorem Shanem Ackerem. Tento film má pro mně hodnotu čtyř hvězd. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama