Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Začínalo to jako průměrný horor typu "28 days later", později se z toho vyklubala jakási zvrácená prarodie kde měl mít hlavní roli černý humor. Ale nepovedl se ani pokus o horor, ani pokus o komedii. Vznikla jakási prapodivná sračka, kterou jsem uz tedy dost dlouho neviděl. Tento film prostě nefunguje ať už měli autoři jakýkoli záměr. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Do you have the crazy? Americká odpověď na 28 Days Later. Cynický komentář na potenciální nebezpečí moderních komunikací snímaný ze tří různých pohledů, každý z pera jiného scénáristy/režiséra, které tvoří nadmíru bizarní slepenec plný agrese, běsů a šílenství, černého humoru a absence jakýchkoliv pravidel. Svěží, nepředvídatelný a v rámci mezí originální. Ať žijí ti druzí. Jeden z nejlepších horrorů posledních let. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý nápad, který zůstal tak trochu na půl cesty k výtečné realizaci. Zatímco úvodní melancholický příspěvek je nadprůměrný, a druhý černohumorný rovnou fantastický, tak závěrečné mlácení prázdné slámy stále dokola a dokola... a dokola zbytečně sráží takřka veškeré dobré dojmy do oblasti otupělého zapomnění. Velká škoda a vzhledem k těm úvodním dvěma povídkám vlastně dvojnásobná. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o typický romantický film: dvě duše patří k sobě, pak jsou rozděleny a přes různé peripetie se snaží nalézt cestu jeden k druhému. Rozdíl je jenom v tom, že ty peripetie jsou ztělesněny lidmi, ze kterých se působením jakéhosi signálu stali psychopati :-) Trojice režisérů je jistě fanouškem Tarantina a tak využily jeho typické narativní postupy a smysl pro černý humor. Jenomže -- jenomže to zasadili do žánru, kterému to prostě nesedlo. První třetina je, jak říká iolaos, výborná -- opravdu šlape, ale pak se dění na plátně smrskne v parodii a napětí zmizí jako pára nad hrncem. Promarněná příležitost, chlapci -- nebo alespoň nejsem naladěný na stejnou vlnu jako vy ... ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

A tohle mělo znamenat co ? Něco tak stupidního se může zrodit jen v psychicky narušeném mozku. Snažil jsem se to nějak pochopit, ale bohužel - nemám vůbec tušení, co tímhle mělo být vlastně řečeno. Opravdu na téhle totální slátanině museli pracovat rovnou 3 režiséři ? Vždyť to vypadá jako nepovedený film zfetovaného studenta FAMU ! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama