Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

wosho 

všechny recenze uživatele

Před dávnou dobou v BBC vymysleli novou koncepci dokumentů a stvořili Putování s dinosaury.Pokus o skloubení populárně vědeckých dokumentů a velkých peněz.A vznikl unikát.Dokument co jde v hlavním vysílacím čase na čt1 a má obrovskou sledovanost na celém světě.Co tehdy bylo nové je zde opět,ale už to není ono.Ten pokus o cestování časem a lovením živých kousků je sice zajímavý,ale něco tomu chybí.Když palentolog se snaží hrát o city s těžce nemocným dinosaurem,je to pro smích atd.Zkrátka dívat se na to dá,ale to kouzlo už to nemá. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Tak pokus stvořit dokumentární Jurský park se opravdu nepovedl. Nápad s cestováním v čase mě nezaujal, Nigel Marven není příliš sympatický a celkově mě i přes nespornou snahu všech zúčastněných, aby to vypadalo opravdově, seriál nenadchl a prostě jsem tomu nevěřil. Tím pádem mě dost otravovaly herecké části dokumentu, kdy lidé sledují dinosaury, kteří tam nejsou a baví se o nich jak jsou krásní atd. Jednoduše původní Putování s dinosaury a pravěkými zvířaty byla bomba a další pokusy BBC (hlavně s Nigelem) jsou už poměrně nepovedené. Jde totiž o to, že v původním Putování nebyli lidé v té době a tím pádem to byl prostě přídopisný dokument a ne sci-fi. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál, v ktorom sa Nigel Marven pomocou časovej brány presúva do histórie a snaží sa odtiaľ priviesť do súčasnosti niektoré známe i menej známe prehistorické zvery. Pre dospelého diváka Prehistorický park zrejme taká zábava nebude, no pamätám si že ako dieťaťu sa mi tento pseudo-dokument nesmierne páčil. Zaujímavý bol najmä kvôli spracovaniu- nešlo o typicky náučné dielo ale skôr o dobrodružný seriál s prvkami dokumentu. Efekty sú na podobný typ dokumentu postačujúce, o vyhynutých zvieratách sa čo to dozvieme a celkovo ide o také neškodné vzdelávanie hravou formou, pri ktorom sa netreba nad všetkým zobrazeným a ukázaným zamýšľať do veľkej hĺbky keďže historická presnosť faktov a súvislostí nie je u Prehistorického parku tým hlavným cieľom. Slabšie 4* a 70%. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Hybrid dokumentu a dobrodružného filmu okorenený Nigelovym cestovaním časovým portálom a jeho snaha spraviť si takú novodobú prehistorickú ZOO. Dávam 3, ale len za snahu takouto dobrodružnou formou priblížiť život prehistorických zvierat aj laickému publiku. Nelogičnosti a nepresnosti nechám stranou, pretože tento výtvor fakt beriem skôr na pobavenie, ako na vzdelávanie. ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Prehistorický park je seriál, který přesně vystihl to, co jsem si přála, aby bylo někdy natočeno :). Výtečný nápad jak se pomocí jednoduchého principu dostat do minulosti a přivést tak prehistorické a jedinečné tvory do současnosti a zachránit je před vyhynutím. Pozorovat je a pokusit se jim vybudovat nový domov podle jejich potřeb. Prožívat s nimi strasti i radosti - pečovat o ně, poznávat jejich vrtochy, nálady a neduhy.(stříhání mamutí srsti na léto, zklidňování triceratopse, ohlídání nové rodinky, udržet titánosaury v ohrádce:-) odchytávání oviraptorů, útěk na poslední chvíli s t-rexíky, vybudování hmyzího ráje). Leckdy ošetřovatelský tým nestíhá ale snaží seč může aby se tvorečkové cítili jako doma. Moc hezky se mi na to kouká a tu zoo bych někdy navštívila :-) Humorná cesta za poznáním a nápad vzít tradiční informace trochu jinak. Jako bonus k tomu sympatický průvodce, který nás provádí tímto podivuhodným světem. Viděno: 6 epizod ze 6 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Jednotlivé epizody se natáčely na těchto lokalitách: 1. Národní park Conguillío v Chile, 2. řeka Yukon v Národním parku a rezervaci Kluane a Provincionální park Tatshenshini-Alsek v Kanadě, 3. Rotorua (Redwood, Ohakuri, lesy Tikitere, vodopády Kakahi a jezero Rotokawau) na Novém Zélandu, 4. Národní park Chapada dos Veadeiros v Brazílii, 5. Státní park Jonathan Dickinson v jižní Floridě (zde užito i CGI), 6. moře a jezera na Fraserově ostrově v Austrálii. Samotný Prehistorický park pak v Jihoafrické republice (Crocworld Conservation Centre, Didima Camp and Cathedral Peak, Natal Lion Park, Hluhluwe – iMfolozi Park. (Marasuchus17)
  • Na DVD vyšel spolu se seriálem 30minutový film o filmu Prehistoric Park: Making the Impossible. (Pod)
  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)

Reklama

Reklama