Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dokument/film který neví co chce z těchto dvou artiklů vlastně být. Akčně laděný dobrodružný film? Nebo dokument laděný s fikcí? Po dokoukání jsem byl lehce v rozpacích, docela těžko se mi hodnotí, po dokončení filmu jsem moc nelitoval, ale zase jsem neskákal radostí. Navíc film má na BBC docela slabé efekty a tak nám nezbývá nic jiného než jen koukat na dokument který nám už nepřinese nic nového. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Hybrid dokumentu a dobrodružného filmu okorenený Nigelovym cestovaním časovým portálom a jeho snaha spraviť si takú novodobú prehistorickú ZOO. Dávam 3, ale len za snahu takouto dobrodružnou formou priblížiť život prehistorických zvierat aj laickému publiku. Nelogičnosti a nepresnosti nechám stranou, pretože tento výtvor fakt beriem skôr na pobavenie, ako na vzdelávanie. ()

Reklama

vaeg 

všechny recenze uživatele

Pro všechny, kteří vyrostli na Jurském parku, kterým se líbilo Putování s dinosaury a kteří mají tyhle vyhynulé ještěry alespoň trochu rádi. Ano, Nigel je občas otravný a tyranosuři okoukaní z obou výše uvedených snímků, ale přesto je to mimořádný dokument, který vám po vizuální stránce vezme dech a ještě se něco málo přiučíte :-) ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Díky Nigelu Marvenu a 6 dílném seriálu Prehistorický park (Prehistoric Park) se podíváme do minulosti mezi dávno vymřelé zvířata naší planety. V prvním díle se Nigel vydává do doby kdy vládli na Zemi dinosauři a jednoho s nich má za úkol dopravit do 21. století. Ale jak to bývá, vždy se něco pokazí… Seriál je z produkce BBC a od tvůrců Putování s dinosaury, to zaručuje kvalitu seriálu- byl oceněn cenami Bafta a Emmy. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Před dávnou dobou v BBC vymysleli novou koncepci dokumentů a stvořili Putování s dinosaury.Pokus o skloubení populárně vědeckých dokumentů a velkých peněz.A vznikl unikát.Dokument co jde v hlavním vysílacím čase na čt1 a má obrovskou sledovanost na celém světě.Co tehdy bylo nové je zde opět,ale už to není ono.Ten pokus o cestování časem a lovením živých kousků je sice zajímavý,ale něco tomu chybí.Když palentolog se snaží hrát o city s těžce nemocným dinosaurem,je to pro smích atd.Zkrátka dívat se na to dá,ale to kouzlo už to nemá. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Jednotlivé epizody se natáčely na těchto lokalitách: 1. Národní park Conguillío v Chile, 2. řeka Yukon v Národním parku a rezervaci Kluane a Provincionální park Tatshenshini-Alsek v Kanadě, 3. Rotorua (Redwood, Ohakuri, lesy Tikitere, vodopády Kakahi a jezero Rotokawau) na Novém Zélandu, 4. Národní park Chapada dos Veadeiros v Brazílii, 5. Státní park Jonathan Dickinson v jižní Floridě (zde užito i CGI), 6. moře a jezera na Fraserově ostrově v Austrálii. Samotný Prehistorický park pak v Jihoafrické republice (Crocworld Conservation Centre, Didima Camp and Cathedral Peak, Natal Lion Park, Hluhluwe – iMfolozi Park. (Marasuchus17)
  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)
  • Hudba k seriálu byla nahrána Pražským Filharmonickým Orchestrem. (Zdroj: Prehistoric Park: Making the Impossible) (Pod)

Reklama

Reklama