Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

vaeg 

všechny recenze uživatele

Pro všechny, kteří vyrostli na Jurském parku, kterým se líbilo Putování s dinosaury a kteří mají tyhle vyhynulé ještěry alespoň trochu rádi. Ano, Nigel je občas otravný a tyranosuři okoukaní z obou výše uvedených snímků, ale přesto je to mimořádný dokument, který vám po vizuální stránce vezme dech a ještě se něco málo přiučíte :-) ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem velký fanda přerostlých ještěrek, tak tady musím s hnusem konstatovat, že čeho je moc, toho je příliš. Tak nebetyčnou pikačovinu snad ani nikoho nemohlo napadnout natočit!! Jak vidíme - napadlo. Šílené, trapné, nesmyslné, nevědoucí, čím vlastně chci být - dokumentem či sci-fi filmem. Třikrát ODPAD. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál, v ktorom sa Nigel Marven pomocou časovej brány presúva do histórie a snaží sa odtiaľ priviesť do súčasnosti niektoré známe i menej známe prehistorické zvery. Pre dospelého diváka Prehistorický park zrejme taká zábava nebude, no pamätám si že ako dieťaťu sa mi tento pseudo-dokument nesmierne páčil. Zaujímavý bol najmä kvôli spracovaniu- nešlo o typicky náučné dielo ale skôr o dobrodružný seriál s prvkami dokumentu. Efekty sú na podobný typ dokumentu postačujúce, o vyhynutých zvieratách sa čo to dozvieme a celkovo ide o také neškodné vzdelávanie hravou formou, pri ktorom sa netreba nad všetkým zobrazeným a ukázaným zamýšľať do veľkej hĺbky keďže historická presnosť faktov a súvislostí nie je u Prehistorického parku tým hlavným cieľom. Slabšie 4* a 70%. ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Díky Nigelu Marvenu a 6 dílném seriálu Prehistorický park (Prehistoric Park) se podíváme do minulosti mezi dávno vymřelé zvířata naší planety. V prvním díle se Nigel vydává do doby kdy vládli na Zemi dinosauři a jednoho s nich má za úkol dopravit do 21. století. Ale jak to bývá, vždy se něco pokazí… Seriál je z produkce BBC a od tvůrců Putování s dinosaury, to zaručuje kvalitu seriálu- byl oceněn cenami Bafta a Emmy. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Mám dinosaury ráda, ale toto bylo už opravdu moc. Dovážení pravěkých zvířat přes časovou bránu ? Sestřih pro mamutici ? Ne, film mě doopravdy nijak moc nenadchl, ale viděla jsem už i mnohem horší. Jediné u čeho jsem se bavila byl absurdní souboj čtyřkolky - nebo co to bylo - s odchyceným Triceratopsem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Hudba k seriálu byla nahrána Pražským Filharmonickým Orchestrem. (Zdroj: Prehistoric Park: Making the Impossible) (Pod)
  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)
  • Jednotlivé epizody se natáčely na těchto lokalitách: 1. Národní park Conguillío v Chile, 2. řeka Yukon v Národním parku a rezervaci Kluane a Provincionální park Tatshenshini-Alsek v Kanadě, 3. Rotorua (Redwood, Ohakuri, lesy Tikitere, vodopády Kakahi a jezero Rotokawau) na Novém Zélandu, 4. Národní park Chapada dos Veadeiros v Brazílii, 5. Státní park Jonathan Dickinson v jižní Floridě (zde užito i CGI), 6. moře a jezera na Fraserově ostrově v Austrálii. Samotný Prehistorický park pak v Jihoafrické republice (Crocworld Conservation Centre, Didima Camp and Cathedral Peak, Natal Lion Park, Hluhluwe – iMfolozi Park. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno