Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

kubin. 

všechny recenze uživatele

Tak pokus stvořit dokumentární Jurský park se opravdu nepovedl. Nápad s cestováním v čase mě nezaujal, Nigel Marven není příliš sympatický a celkově mě i přes nespornou snahu všech zúčastněných, aby to vypadalo opravdově, seriál nenadchl a prostě jsem tomu nevěřil. Tím pádem mě dost otravovaly herecké části dokumentu, kdy lidé sledují dinosaury, kteří tam nejsou a baví se o nich jak jsou krásní atd. Jednoduše původní Putování s dinosaury a pravěkými zvířaty byla bomba a další pokusy BBC (hlavně s Nigelem) jsou už poměrně nepovedené. Jde totiž o to, že v původním Putování nebyli lidé v té době a tím pádem to byl prostě přídopisný dokument a ne sci-fi. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milovníci Putování s dinosaury jistě nebudou v soudech tak přísní. Samozřejmě - Prehistorický park kvalit tohoto skvělého dokumentu BBC nedosahuje. Některé animace byť skvěle zasazené do reálného a atraktivního prostředí vypadají hodně animovaně. Ale toho si všimnete jen v pár případech celé série. Pokud se odprostíme od myšlenky, že brána času je nereálná a chování (držení) dinosaurů v ZOO po vzoru Jurského parku také, máme tu skvělý rodinný dokument. Pro rodiče, jejichž předškoláky a školáčky zajímají dinosauři je těchto šest dílů ideálních. Putování s dinosaury je zpracováno s vědeckou přísností a ač je skvěle zpracováno, děti u toho nevydrží. Tady má příběh hlavně díky sympaťákovi Nigelovi Marvenovi hrdinu, který podniká dobrodružné výpravy do minulosti napříč pravěkem... Nigel tak zachrání nejen T-rexe, ale i třeba mamuta, setká se pravěkými lovci, obřími stonožkami atd... Ujíždění land Roverem před běžícím dinosaurem.. to hned tak v dokumentech nevidí. Jsou zde i humorné postavy přímo v parku - ošetřovatel Bob atd... A při tom se samozřejmě děti dozví zajímavosti o dinosaurech, době ledové, oteplování atd... Já osobně byl velmi spokojen. * * * * ()

Reklama

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Díky Nigelu Marvenu a 6 dílném seriálu Prehistorický park (Prehistoric Park) se podíváme do minulosti mezi dávno vymřelé zvířata naší planety. V prvním díle se Nigel vydává do doby kdy vládli na Zemi dinosauři a jednoho s nich má za úkol dopravit do 21. století. Ale jak to bývá, vždy se něco pokazí… Seriál je z produkce BBC a od tvůrců Putování s dinosaury, to zaručuje kvalitu seriálu- byl oceněn cenami Bafta a Emmy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dokument/film který neví co chce z těchto dvou artiklů vlastně být. Akčně laděný dobrodružný film? Nebo dokument laděný s fikcí? Po dokoukání jsem byl lehce v rozpacích, docela těžko se mi hodnotí, po dokončení filmu jsem moc nelitoval, ale zase jsem neskákal radostí. Navíc film má na BBC docela slabé efekty a tak nám nezbývá nic jiného než jen koukat na dokument který nám už nepřinese nic nového. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem z těch kluků, kteří se v průběhu dětství prakticky sami odkojili právě na dinosaurech. Dlouhá léta mě nic nefascinovalo víc než všechny možné druhy pradávných veleještěrů. A o to víc jsem byl šťastný, když jsem mohl vidět jakýkoli formát, ve kterém se zvířectvo dob dávno minulých dostalo k životu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)
  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)
  • Hudba k seriálu byla nahrána Pražským Filharmonickým Orchestrem. (Zdroj: Prehistoric Park: Making the Impossible) (Pod)

Reklama

Reklama