Reklama

Reklama

Lymelife je příběh o temné straně předměstského ráje a ztrátě nevinnosti ztrápené a dysfunkční rodiny na počátku osmdesátých let. Film se odehrává kolem citlivého patnáctiletého chlapce Scotta Bartletta (Rory Culkin), jehož rodina se obrátí vzhůru nohama. Komunitu totiž zasáhne Lymská borelioza, která se rychle šíří. Navíc, rodiče Scotta - workoholický otec Mickey (Alec Baldwin) a přehnaně pečující matka Brenda (Jill Hennessyová) jsou na pokraji rozvodu. Bratr Jim se chystá přidat k posádce válečné lodi. Navíc se scott zamiluje do své sousedky Adrianny (Emma Roberts). Oba si rozumějí, protože jejich rodinné zázemí je velmi podobné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Kazda rodina ma svoj zivot a svoje problemi, tak ako ich ma aj kazdy teenager. Lymelife je malym, nenapadnym, no citlivym filmom, ktory napriek tomu, ze jeho ponuka zahrna "len" obycajny zivot, ma co ponuknut a pocit, ktory mi z neho zostal bol v celku intenzivny a prijemny. A film svoj ciel dosiahol bez zbytocneho emocionalneho zmykania a vydierania. 3,5/5* ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Z USA nejsem zvyklý na nezávislé filmy a vlastně ani nevím jak hodnotit. Na jednu stranu film s kalsickou rodinnou problematikou nevěry, nijakým začátkem a nenápadným průběhem celého filmu. Na druhou stranu cítím ve filmu silnou scénáristickou práci s touhou sdělit dnes celkem běžný společenský problém jiným a nápaditým způsobem, což se povedlo. Film určitě zaujme. Bratři Culkini i zbytek osazenstva naprosto v pohodě a na konci jsem byl fakt napjatý, co se teda stane. 3,5*. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, dostal jsem se k tomuto snímku díky Emmě Roberts, která se stává jednou z mých nejoblíbenějších mladých hereček. Snímek je typickým produktem americké nezávislé filmařiny, přičemž si člověka dokáže získat především důrazem na charaktery a takovým štiplavým podáním představované látky. Film plyne poměrně pomalým tempem života na americkém maloměstě, přičemž je silně zabarven vnímáním hlavního hrdiny a životní fází, kterou právě prochází. Vše velmi působivě a nevtíravě zabaleno do líbivého a příjemného hávu + herecky a režijně zvládnuto. Povedené, prosím víc takových! 8/10! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film o touhách a pádech lidí v malém městečku..Třešničkou na dortu je skvělé herecké umění obou Culkinů, Emmy Roberts a Cynthie Nixon. Mělo to také velmi zajímavý konec. Prostě oddechový film o chybách obyčejných lidí, žádná hrdinská nebo zamilovaná etyda, která vnucuje všelijaké city - takže doporučuji pokud někdo nemá náladu na nějáké extra trháky. Velkou chybou mi přišlo, že komedie to až tak moc (skoro vůbec) nebyla.. ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Největším tahákem tohoto filmu pro mě bylo určitě skvělé herecké obsazení. Alec Baldwin jako pan herec, Rory Culkin a samozřejmě nesmírně svůdná Emma Roberts (bylo velmi zajímavé pozorovat ji v její první „mature“ roli). Celý film byl velmi ponurý, působil místy opravdu depresivně. Velmi se mi líbil americký venkov a život místních v něm. Vše se zde točilo kolem rodiny, mezilidských vztahů. Řekl bych také krásná sonda do života dvou teenagerů, jejich každodenních problémů a trápení. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji skutečný život určité skupinky lidí, tak reálně to na mě působilo. Třeba zmínit, že to není film pro každého. Člověk musí místy opravdu přemýšlet, aby pochytil a hlavně pochopil všechny ty metafory a jinotaje. Jak tady už někdo psal „Život s boreliózou“? Ale kdepak, krásný jinotaj (pochopíte ve filmu). Scénárista zde vypíchl a několikrát zdůraznil velmi silné problémy dnešní doby (nevěra atd.), rozhodně si tedy přijde na své i divák, který má rád ve filmech „aktuální témata“. Celým filmem se taky táhne taková ta lehce erotická atmosféra, hlavně tedy snad každá scéna Culkin & Emma Roberts má výrazný sexuální náboj (který vyvrcholí na konci společnou postelovou scénou). No, kdo by to byl řekl, že chodit do kostela může být zábava? Ještě jednou tedy zdůrazňuji skvělý herecký výkon Emmy Roberts, působila VELMI dospěle (třeba při scéně, kdy s Culkinem kouřili trávu, zatímco jejich rodiče tajně souložili dole ve sklepě a nakonec to byla právě Emma, která to celé rozlouskla…no, běhal mi mráz po zádech). Je radost vidět ji v jiné pozici, než praštěné uřvané puberťačky. Takže za mě rozhodně doporučuji. Tento film je nádherný důkaz, že Amerika dokáže vyprodukovat snímek, který je myšlenkově a intelektuálně na výši. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama