Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anita Bergmanová žije s druhým manželem Jimem a poslední měsíce podstupovala kvůli onemocnění rakovinou spoustu vyšetření i sezení. Když se její stav zhorší, začne se o Anitu starat její dcera Emily, a jelikož je jasné, že Anita umírá, přijíždějí Anitiny synové, Keith, Barry a Mathew. Všichni přijeli smíření s tím, že se jedou s matkou rozloučit, ale nikdo z nich netušil, že se rozloučení protáhne. Anita si zachovává, i přes velké bolesti, smysl pro humor. Sourozenci se společně s Jimem o Anitu starají, vyberou ošetřovatelku, a hlavně se snaží odsunout osobní spory. Anitin stav se stále zhoršuje, ošetřovatelka zvyšuje dávky morfia a celá rodina musí přemýšlet i nad pragmatickými věcmi. Všichni jsou smutní i unavení, ale pořád jim zůstává, alespoň občas, smysl pro humor. (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

Daveed 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh, bohužel smutný, ale popisující setkání čtyř sourozenců u smrtelné postele jejich matky. Hezky natočený příběh s dávkou humoru i smutných scén. Výborně zpracované i natočené. Dávám plný počet. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já filmy na toto téma nemám moc rád, protože se obvykle jedná o díla, kde všechny postavy akorát brečí a divák by měl brečet s nima. Tady je těch ubrečenejch scén naštěstí opravdu minimum. Naopak je ve filmu dokonce i trochu černýho humoru. Ale celkově mě to moc nezaujalo. Za pár dní si na film asi ani nevzpomenu. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Tragikomický příběh čtyř sourozenců čekajících na smrt své matky, která je v posledním stádiu rakoviny. Citlivě natočený film o umírání a nejen praktických věcech, které s tím souvisejí. Skvělá chemie mezi představiteli sourozenců (především Ben Chaplin a Tom Cavanagh). ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Film je spíš na 4* - jednu navíc dávám za u tématu umírání výjimečnou uměřenost při použití slzopudných prostředků, aniž by Stockman kvůli tomu tlačil na komediální složku. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Po krátkých 5 minutách mi bylo jasné, že na tohle nemám nervy. Proto nemůžu ani hodnotit. ///Další pokus trval 45 minut. Pořád na to nemám nervy. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Smíření, vyrovnání, soucítění...když Vám umírá někdo blízký, musíte se s tím vyrovnat... i s těmi přeživšími.....ze života, i když místy nudné. ()

LordMalak 

všechny recenze uživatele

Umírající matka je zde podle mě pouze jako spojnice mezi sourozenci, příběh je více o nich a jejich vyrovnávání se s danou situací, na které nemohou už nic změnit. A asi si budu více pamatovat komediálnější momenty filmu. Takže "vyser si".:-) ()

Reklama

Reklama