foto

Julianne Nicholson

  • nar. 1.7.1971 (45 let)
    Medford, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Julianne Nicholson se narodila a vyrůstala v Medfordu ve státě Massachusetts jako nejstarší ze čtyř sourozenců. Po ukončení střední školy pracovala šest měsíců v New Yorku jako modelka. Potom tuto kariéru na rok přerušila, aby se k ní opět vrátila při pobytu v Paříži. Po návratu do New Yorku začala studovat herectví a přivydělávala si jako číšnice.

Její kariéra herečky začala v roce 1994, kdy získala roli v seriálu POHOTOVOST. O tři roky později následovala role v úspěšném komediálním seriálu ALLY MCBEAL. Také díky těmto rolím získala v roce 2000 jednu z hlavních rolí ve sci-fi seriálu TI DRUZÍ. Zahrála si také v seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly, kde ztvárnila kriminalistku Megan Wheelerovou. Kromě seriálů, hrála také v několika filmech, které ale nebyly komerčně a divácky příliš úspěšné.

Velmi úspěšným rokem po stránce profesní byl pro Julianne rok 2004, kdy získala roli v dramatu KINSEY, zabývajícím se studií lidského sexuálního chování. Ve stejném roce získala na U.S. Comedy Arts Festival cenu pro nejlepší herečku v hlavní roli za účinkování v americké komedii SEEING OTHER PEOPLE. V současné době natáčí v USA film BRIEF INTERVIEWS WITH HIDEOUS MAN, ve kterém hraje hlavní roli.

Julianne se daří i v osobním životě. V září 2004 se v Itálii provdala za britského herce Jonathana Cakea, s nímž žije dosud. O tři roky později se jim narodil zatím jediný syn Ignatius. Ve svém volném čase Julianne ráda čte, leze po horách a chodí na vycházky do přírody.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Novitiate
Weightless
2016 From Nowhere
Sophie and the Rising Sun
2015 Black Mass: Špinavá hra
Ten Thousand Saints
2013 Blízko od sebe
2012 Neodcházej
2010 William Vincent
2009 Malý New York
Něco na těch mužích je
2006 Dva týdny
Flannel Pajamas
Puccini pro začátečnice
The Water Is Wide (TV film)
2005 Her Name Is Carla
Seagull
2004 Kinsey
Malá černá skříňka
Seeing Other People
2002 Chodím s Lucy
Speakeasy
2001 Dead Dog
2000 Godass
Hero
Miluj mě
Podfu(c)k
V moci snů
1999 Bouře století (TV film)
Milostný dopis
1998 Jediná správná věc
Láska až za hrob
Vůle přežít
1997 Long Time Since

TV seriály

2016 Eyewitness (TV seriál)
Mother's Day (S01E10)
Savior Unknown (S01E09)
The Larsons' Dog (S01E08)
další epizody (10)
2014 Masters of Sex (TV seriál)
Blackbird (S02E06)
Giants (S02E05)
Dirty Jobs (S02E04)
další epizody (5)
The Red Road (TV seriál)
2013 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
William Wilson (S04E07)
Masters of Sex (TV seriál)
Phallic Victories (S01E11)
Fallout (S01E10)
Involuntary (S01E09)
další epizody (6)
2012 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Písky v Margate (S03E12)
I dojička má lepší osud (S03E09)
Poník (S03E08)
další epizody (4)
2011 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Na ztracené (S02E12)
Pod Boží mocí žena rozkvétá (S02E11)
Broskve z Georgie (S02E10)
další epizody (6)
2006 Usvědčeni (TV seriál)
2002 Nemocnice Presidio (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Ti druzí (TV seriál)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace