Reklama

Reklama

Hallam Foe

  • USA Mister Foe
Trailer 1

Obsahy(1)

Hallam Foe je čudák. Celé dni trávi vo svojom dome na strome a ďalekohľadom pozoruje životy ostatných ľudí. Svoju macochu Verity podozrieva zo zavraždenia svojej matky. Keď už nieje viac ochotný niesť tiaž svojho žitia, odchádza do Edinburghu, aby začal žiť reálny život. Spoznáva dievča (ženu) nápadne podobnú na svoju matku. Vráti sa ku svojej úchylke a ďalekohľadom začne pozorovať jej život... (baruss)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo Jamie Zvoncek je sice mozno dobry herec a herecky bol skutocne vyborny. No ale spievat ody nan odmietam, jednak je to neobjektivne a jednak smrddi to zbuznelou homoromantikou, a to je uchylaren! Plus este treba brat do uvahy ten fakt, ze film v kinach zhorel a ani sa nezaplatil, Kler Forlani zase prehravala : 5 % ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

David Mackenzie není dobrý režisér a už vůbec není dobrý scénárista. Psycholog by pravil, že jeho dětství asi nebyla žádná sranda, ale to ho neopravňuje k tvorbě jeho filmových "skvostů" ... Já jsem mu naletěl už podruhé a můžu slíbit, že naposled ... Jenom bych rád přišel na to, jak ukecává ke spolupráci všechny ty herce, které mám rád .... ? ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Billy Elliot nám vyrostl, odhodil balerínky a vzal do ruky dalekohled, kterým může šmírovat své okolí. To, že má režisér David Mackenzie nějaké sexuální komplexy, vím už od Adamova tajemství, ale tady mi to bohužel přišlo strašně samoúčelné (scéna s nevlastní matkou na začátku filmu – tomu jako někdo opravdu věřil?). Příběh byl nedodělaný, chtělo by to výraznější a promyšlenější scénář. Navíc jsem celou dobu přemýšlela nad tím, kde se ten kluk vlastně sprchoval...:-) Ale díky filmu mám chuť podívat se někdy do Edinburghu. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Hallam je zvláštní chlapec. Po smrti své matky se uzavře do sebe, tráví veškerý čas ve svém stromovém domku a dalekohledem sleduje lidi. Nesleduje je proto, že by mu to dělalo sexuálně dobře, ale protože si představuje, jaké by to bylo, žít jejich život a ne ten svůj mizerný. Po aférce s nevlastní matkou odjíždí do velkého města, kde potká ženu, která jako by z oka vypadla jeho mrtvé matce. Rozhodne se jí tedy sledovat a být jí co nejblíže. Přitom neustále myslí jen na jedno - že jeho matka nespáchala sebevraždu, ale zabila ji nevlastní matka, v té době otcova milenka. Film je místy opravdu úchylný, ale pořád si udržuje svou laťku sondy do duše smutného a zlomeného chlapce. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film, ktery stoji na hereckem vykonu Jamieho Bella a naprosto uzasnem hudebnim podkresu, ale zaroven pada na zanrove rozklizenosti samotneho scenare. Nicmene film urcite oslovi i narocnejsiho divaka, ktereho naprosto upouta hlavni postava Hallama (J. Bell), ktery resi zahadnou smrt sve matky pomoci velmi zvlastnich "praktik". ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv je film natočen v centrálním Edinburgu, hlavním městě Skotska, není ani v jednom ze záběrů možné spatřit slavný edinburghský hrad, který by za jiných okolností bylo v mnoha použitých záběrech zřetelně vidět. (Conspi)
  • Filmovalo sa predovšetkým v škótskom Edinburghu a Glasgowe. Rodinné sídlo Glen s priľahlými exteriérmi (vo filme patriace Foeovcom) sa nachádza v južnom Škótsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama