Reklama

Reklama

Hallam Foe

  • USA Mister Foe
Trailer 1

Obsahy(1)

Hallam Foe je čudák. Celé dni trávi vo svojom dome na strome a ďalekohľadom pozoruje životy ostatných ľudí. Svoju macochu Verity podozrieva zo zavraždenia svojej matky. Keď už nieje viac ochotný niesť tiaž svojho žitia, odchádza do Edinburghu, aby začal žiť reálny život. Spoznáva dievča (ženu) nápadne podobnú na svoju matku. Vráti sa ku svojej úchylke a ďalekohľadom začne pozorovať jej život... (baruss)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jamieho Bella prostě miluju a patří mezi "One of my favourite British boys." Tato role mu sedla jako ušitá na míru. Mám ráda podivné filmy s podivnými postavami, jejíž představitelé dokáží tyto postavy ztvárnit s neobyčejnou lehkostí, přirozeností a přesto zároveň důležitostí. A přesně takový je Hallam Foe. Není to žádný úchylák, prostě jen (ne)obyčejný kluk, který se rád dívá. Jamie je úžasný a zdatně mu sekunduje jeho "osudová žena" v podání Sophii Myles. A samozřejmě nesmím opomenout Ewana Bremmera v menší roli pracovníka hotelu. Hallam Foe je zajímavý, osobitý, podivný a zároveň tak nějak skutečný. And, of course... British rulezz!:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle Angličan je pro mnohé pouze tím, který natočil toho poměrně jednohubkového Samce s Ashtonem Kutcherem. Jenže režisér David Mackenzie rozhodně není nějakým břídilem, ví, jak hluchá místa neudělat ještě hluššími, jak správně nastavit kameru, jaká skladba dění na plátně bude nejlépe slušet, je dynamický, osobitý i nápaditý. A hlavně dal vzniknout velmi „jinému“ kousku Perfect Sense (dostal se u nás do kin, na disk už nikoliv), o kterém jsem i třetí den po projekci musel přemýšlet. Malým nenápadným filmem je i Hallam Foe, který rozhodně není jen tak trochu „jiným“ příspěvkem do tématu voyerství. Nabízí velmi pomalé pronikání do těžkého příběhu, který si tepe svým vlastním životem. Krása pošmourného Edinburgu, krása britské angličtiny, krása vzpoury proti všemu a velmi zajímavý Jamie Bell jako bonus. Své mouchy to mělo, ale který film je nemá? 75% ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film, ktery stoji na hereckem vykonu Jamieho Bella a naprosto uzasnem hudebnim podkresu, ale zaroven pada na zanrove rozklizenosti samotneho scenare. Nicmene film urcite oslovi i narocnejsiho divaka, ktereho naprosto upouta hlavni postava Hallama (J. Bell), ktery resi zahadnou smrt sve matky pomoci velmi zvlastnich "praktik". ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bylo zde několik nelogičností (málo), ale jinak se jedná o docela milý snímek o tom, jak je někdy těžké vyrovnat se se ztrátou blízkého člověka. Miluji nezávislé filmy, a dal bych maximální hodnocení, jenže občas jsem vážně kroutil hlavou nad chováním některých postav. Kolísání nakonec spadlo na čtyři hvězdy v úplně záverečné scéně, která mi prostě nesedla. Jinak film mě v několika momentech dostal, a neměl jsem sebemenší problém vžít se do Hallamovy role. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Se smrtí své matky se Hallam (Jammie Bell) vyrovnává po svém - uzavře se do sebe, a tráví všechen čas šmírováním ostatních lidí. Když jeho rozepře s otcem a macechou (Claire Forlani) překročí únosnou mez, odchází do blízkého města. Zde náhodou potkává mladou ženu, která je velmi podobná jeho matce - a Hallam udělá vše proto, aby se dostal do její blízkosti. Jenže se stále nemůže zbavit své záliby ve šmírování ... Přiznávám bez mučení, k tomu filmu jsem se dostal jen díky Claire Forlani. A ta zde, ač jí to stále moc sluší, nemá zrovna sympatickou roli, ale to mi tentokrát vůbec nevadilo, protože Jamie Bell v pohodě utáhne celý film klidně sám. Hrozně se mi líbilo, jak byl jeho Hallam pohotový v rozhovorech, ať už se svojí vyhlídnutou láskou, nebo se svoji macechou. Chvilku jsem přemýšlel, jestli tento film nebude kandidátem na plné hodnocení, ale docela mne zklamal závěr - ten být nemusel... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa predovšetkým v škótskom Edinburghu a Glasgowe. Rodinné sídlo Glen s priľahlými exteriérmi (vo filme patriace Foeovcom) sa nachádza v južnom Škótsku. (MikaelSVK)
  • Ačkoliv je film natočen v centrálním Edinburgu, hlavním městě Skotska, není ani v jednom ze záběrů možné spatřit slavný edinburghský hrad, který by za jiných okolností bylo v mnoha použitých záběrech zřetelně vidět. (Conspi)

Reklama

Reklama