Reklama

Reklama

Maigret


Tajemství černé labutě (E48)

(epizoda)
  • Francie Maigret et le clochard (více)

V Paříži pod Slavkovským mostem vytáhnou dva lodníci z vody zraněného muže. Mohlo by se zdát, že do Seiny jen spadl, kdyby neměl na hlavě stopy po ráně tupým předmětem. Tulák, který u sebe nemá žádné doklady, je v kómatu a Maigret se pokouší zjistit jeho totožnost. Seznamuje se s dívkou Léou, další obyvatelkou „podmostí“, s rodinou lodníka Jeffa van Houtta, který se plaví s bratrem, mladou ženou Anneke a malou dcerkou na lodi jménem „Černá labuť“. I tulák má svou minulost, svůj život předtím, než ztratil střechu nad hlavou, tam Maigret hledá klíč k motivu pokusu o vraždu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik smutných příběhů se postupně zpětně přehraje před komisařem Maigretem. Vrah není zatčen a opět k tomu nemalou měrou přispěla komisařova chápavost. V podání Cremera je Maigret zcela plnokrevný člověk. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po odlehčenějším dílu jeden vážnější a smutnější, nicméně o nic horší, naopak. I tento se řadí k těm nejvíce zapamatovatelným. Všechno je jak má být - fantastický Cremer, úžasná atmosféra i hudba a samozřejmě i samotná zápletka. Maigret je prostě i po téměř padesáti dílech sázka na jistotu a znovu se mi potvrzuje, že pozdější díly jsou opravdu lepší, než ta první dvacítka. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento maigretovsky zadumaný příběh mi přišel v knize i sugestivnější, ale i tak dobré. A je pěkné, že se Maigret podíval i do expozice Národního technického muzea. Nápis Kladno si ve francouzském filmu nezahraje každý den. ()

Reklama

Reklama