Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V exportním oddělení Tatrovky pracuje Olga Valentová, jejíž otec byl komunistický odbojář a zahynul za okupace. Mladá žena rekapituluje svůj život a navrací se k otcovým ideálům... (oficiální text distributora)

Zajímavosti (7)

  • Rozestavěné sídliště se nachází na adrese Na Petřinách 392/72, Praha-Veleslavín. (sator)
  • Ve filmu se objeví Tatra 12 z roku 1930 a raritní maďarský nakládaček Dutra DR-50 výráběný v letech 1956 až 1966 maďarským výrobcem „Traktorenwerk Roter Stern“ (Vörös Csillag Traktorgyár). Traktorová továrna Roter Stern vznikla z budapešťské pobočky anglo-rakousko-uherské společnosti Hofherr Schrantz-Clayton Shuttleworth AG, která byla v roce 1948 znárodněna. (sator)
  • Olga (Jiřina Jirásková) bydlí v domě U Obrazu Panny Marie, někdy zvaný také dům U obrázku Panny Marie, U sloupu Panny Marie nebo U válečků, na Malé Straně v ulici Na Kampě č. p. 514/9. Původně renesanční dům byl postaven před rokem 1617. Od roku 1964 je chráněn jako kulturní památka. Dekorativní štít domu opatřený balkonkem s mariánským obrazem patří k typickým pohledům z Karlova mostu na Kampu. (sator)
  • Ve filmu zazní slovo „lufťáci“. Toto slovo pochází z německého „luft“ (vzduch). Lufťák je slangové slovo označující každého, kdo přijel z města za čerstvým vzduchem na venkov. (sator)
  • Vlach (Josef Langmiler) má tranzistorové rádio Tesla T60, jenž bylo vyráběno v letech 1960/1961 Teslou Přelouč. Cena v obchodech byla 510 Kčs. (sator)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a Černošiciach. (dyfur)

Reklama

Reklama