Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

džanik 

všechny recenze uživatele

Spousta originálních záběrů, úhlů pohledu (úžasný přelet nad nejvyšším vdp. světa), celá řada divokých zvířat - jejich život - se zde představuje vůbec poprvé (rodinný život irbise..). V každém díle zcela netušená přírodní představení... Uvědomíte si, že naše planeta je naprostý zázrak stvoření. Díky Bohu. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou první díl a už teď mohu s jistotou říci, že se jedná o nejlépe zpracovaný dokument s naprosto neuvěřitelnými záběry a neustále musím myslet na to, jak je vůbec možné, že někdo dokázal něco takového natočit. Doufám, že někde najdu dokument o tom, jak se natáčejí tyto dokumenty, jinak mi to nejspíš nikdy nedá pokoj :-) 5 dílů je za mnou a nikdy by mě nenapadlo, že dokument bude mít lepší atmosféru a větší napětí než většina seriálů, které jsem dosud viděl. Už plně chápu, proč si to zaslouží tak vysokou příčku ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naše planeta je tak neskutečně nádherná, rozmanitá a divoká, a my se k ní chováme jako debilové. Ano, to jsem si opravdu říkal. Tady tenhle dokument je plný dechberoucích (doslova) záběrů, hlavně těch fantastických leteckých, je to bohaté na informace, spoustu dokonalých obrazů, orgie, mistrovské dílo, hudební podklad skvělý, nejvíc se mi líbila africká část. Spoustu detailních záběrů, zpomalených záběrů, leteckých záběrů, soubojů, bojů o přežití.... Krása, fantazie, geniální dílo. Ano, naše planeta je krásná, rozmanitá, jedinečná... Pořád to vidím před očima, žádná sekunda nepřišla nazmar. Asi nejlepší dokuentární seriál, jaký byl kdy natočen - společně s Afrikou. Psal jsem to i u ní, napíšu to zas - nikdo jiný než BBC by dokumenty točit neměl... 100% je tak strašně málo.... S pozicí 1.nejlepšího seriálu nezbývá, než souhlasit. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kdysi existoval jeden poklad. Našli jste v něm lesy barev, jakými se stěží mohl pyšnit i ten nejnablýskanější smaragd, moře, před kterými safíry, tyrkysy a akvamaríny bledly a ztrácely lesk, pouště, které dávaly zapomenout na zlato, ledovce zastiňující diamanty a křišťály a bezpočet klenotů, které dotvářely velkolepost těch ostatních, protože nebylo možné odejmout nebo zničit jeden z těchto skvostů, aby to neuškodilo těm ostatním. A nikoho by nenapadlo něco takového udělat, dokud nepřišel chamtivý, nechápající a sobecký tvor, který z nějakého důvodu došel k závěru, že poklad patří jemu a on si s ním může nakládat podle vlastní úvahy. Poklad se mlčky - jinak to neuměl - snažil tomuto stvoření, které se samolibě nazvalo člověkem rozumným, naznačit, že v říši, o kterou se s pokladem dělíme, nejsme nikdo pánem a nikdo se neobejdeme bez těch druhých, ale jen málo jich zaslechlo jeho mlčenlivé volání a jen málo se snaží předat toto poselství ostatním dřív, než bude definitivně pozdě. Děkuji Davidu Attenboroughovi za to, že jedním z těchto hlasů, mluvících za ty, kteří mluvit nemohou - a když jsem dnešního večera začala slovy pana Grzimka, mohla bych jimi také skončit. Slovy o ideálech, o tom, za co stojí bojovat a co je hodné jakékoli ceny. "Většina lidí to asi bude pokládat za málo důležité. Pravděpodobně by řekli: nezasloužili si nic lepšího, proč riskují život kvůli zebrám a lvům. Lidé mají jiné ideály, pro které podle jejich názoru stojí za to zemřít: svobodu, slávu, politiku, větší hranice jejich země, vládu jejich třídy, světový názor. Statisíce padly za Napoleona i v boji proti němu. Zeptejte se ale dnešních lidí na jeho cíle, na cíle anabaptistů, husitů nebo obou stran v první světové válce. Lidé se velmi rychle nadchnou pro lidské myšlenky, ale stejně rychle také na ně zapomínají. Příroda trvá stále, dokud ji nesmyslně nezničíme." ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Přírodopisné snímky z produkce BBC jsou vždycky lahůdkou a pokud se účastní i pan Attenborough, mají vždy ostatní zájemci o TV smůlu a já se "koukám na zvířátka"! Vzhledem k tomu, že na těchto dokumentech "ujíždím" už od mládí, máloco mne překvapí (je - nebo není? - zajímavé, že tvůrci dokumentů od sebe "opisují" podobně jako režiséři thillerů a tak jsou druhy zvířat, které naleznete téměř v každém dokumentu o dané oblasti a naopak, některá téměř nikdy), ale tahle serie má úžasné panoramatické záběry z výšky i "intimní pohledy" do rodinného života zvířat. Prostě ŇAMKA! ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)
  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama