Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Opět jeden celkem originální nápad. V podstatě příběh o tom, jak se mezi mimozemšťany dělá řidičák na únosy lidí. Skvěle napsané postavy, ač celkem jednoduché, skvělý nápad, který je provedený v animaci, za kterou by se prostě žádné studio nemohlo stydět. I když je vám asi jasné, jaká bude pointa, stejně to pobaví, protože tohle je prostě další z kraťasů, které jsou tvořené s láskou. A samozřejmě také s přístupem k pořádnému balíku. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* docela příjemná jednohubka od Pixaru, která to má u mě vytáhla "skoro" k nebesům a můžete ji vidět třeba zde [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

A zase ten Pixar! Musím si pro sebe udělat nějakou statistiku, kolikrát byl film od tohoto studia zastoupen v bojích o Oscara, a kolikrát nakonec vyhrál. Ročník za ročníkem se tu pixarovky střídají jako ponožky a já mám pocit, že neustále koukám na to stejné. Tento kraťas mě vůbec nepřesvědčil. Nebylo to vtipné, nebylo to zajímavé. Jediné, co můžu ve snímku pochválit, je typicky skvělá pixarovská animace. Rozumím tomu, že se spoustě lidem příběh o ufonovi ve výcviku unášení lidí bude líbit, mně však nezaujal, spíše naopak — říkal jsem si, proč se do finální pětky nevybere něco nápaditějšího. Klidně bez nálepky Pixar. [Oscary 2006] ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]      Krátka animovaná sci-fi komédia o dvoch mimozemšťanoch a jednej úbohej ľudskej obeti. Ten originálny nápad ohľadom skúšky z unášania pozemšťanov je síce celkom fajn, ale celkovo mi film nepripadá príliš vtipný (humor je takého jednoduchšieho druhu). No a s tým ovládaním vesmírnej lode si teda tvorcovia ťažkú hlavu nerobili. Z môjho pohľadu sa jedná na Pixar slabšie dielko, s pre mňa prekvapivou nomináciou na Oscara (tá konkurencia musela byť vtedy asi dosť slabá). Vydané ako bonus na DVD Ratatouille (2007). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj asi najslabší kraťas, ktorý ma vôbec nenavnadil. Týmpádom som sa aj zľakol, že film nebude mať potrebné grády. Ide o to, že čím lepší kraťas, tým lepší film. A ani tu som sa nemýlil. Ratatouille bol geniálnou náhradou za týchto pár minút skoro nevypointovaného záveru. Nebyť zapípania budíka, idem ešte nižšie. 65%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Zvuk, který se ozve v kosmické lodi pokaždé, když tělo spícího muže do něčeho narazí, můžete také slyšet v operačním systému Apple OS X. Je to výstražný zvuk s názvem "Hero". (HappySmile)
  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)

Reklama

Reklama