Reklama

Reklama

The Haunted Castle

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Velká Británie, 1897

Recenze (9)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Minutová barevná jednohubka, aneb George Albert Smith opět učaroval diváky (hlavně tedy ve své době) a stejně jako Méliès si zaslouží i po tolika letech úctu, nikoliv opovržení. Tohle je kus historie a určitě stojí za pozornost. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ani ne minutový filmeček (lze-li to tak nazývat) britského hypnotizéra, kouzelníka, vynálezce a já nevím co všechno George Alberta Smithe. Neplést se stejnojmenným, o rok starším Mélièsem (na kterého je odkaz v zdejší diskuzi, to je ale omyl). Podobnost ale asi nebude čistě náhodná: přijde mi, že Smith od něj nepokrytě obšlehával nápady, jednoduše ho vykrádal (když chlapík bodá mečem do kostry, je to skoro totožný záběr). Přesto malinko nadhodnocuji, protože po YouTube se potuluje remasterovaná kolorovaná verze, která působí jednoduše úchvatně. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedná se o remake Meliésova Manoir du diable, který se však kvalitou neposunul ani o kousek. Horor, který nemá nic společného s hororem, zaslouží zkrátka odpad. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Iba zopakujem čo tu už napísali ozajstní filmoví fanúšikovia, jeden z prvých remakov, ktorý pôvodné dielo nijako nedoplnil a nastavil trend tomu že remake bude vlastne remake bez výraznej zmeny v deji, asi preto to je remake a nie nový film. Odlišuje sa predovšetkým efektmi, v tomto prípade ani v tých veľmi nie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmových remaků. George Albert Smith předělává o rok starší Le manoir du diable Georgese Mélièse. Ani kolorovaná verze nedosahuje kvalit nápaditého originálu. Smith nabízí jen zkrácený opis prakticky bez vlastní přidané hodnoty. Takový přístup se stal bohužel pro předělávky docela příznačným. Horror Challenge Tour 2016 ()

Reklama

Reklama