Reklama

Reklama

Bubáci

(festivalový název)
  • USA Spookies (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí náhodne zablúdi do na prvý pohľad opusteného domu, ktorý je však v skutočnosti plný odporných kreatúr, ovládaných zlovestným bosorákom Kreonom, potrebujúcim ľudské obete na oživenie svojej nevesty. (Karamanlis)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Co se týče efektů a masek,tak se na nich tvůrci opravdu dost dobře vyřádili a taky proto jsem za ně dal jednu hvězdičku,jinak bych dal jenom asi za tři. Hlava v krabici blahopřající všechno nejlepší k narozeninám se mi zdála solidní,příšery nemaj chybu,jak v provední tak i ve vystupování. A trailer od pfa není k tomu to filmu. Bohužel. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Divnej tenhle film. Dobrou půlhodinu mi trvalo, než jsem mu přišel na chuť, a nebylo to jenom tou chlapskou a levnější verzí komiksové Mystique. Spookies je poněkud nesourodý mix fantasy komedie a monster hororu, což jen potvrzuje ona výměna režisérů a následné dotáčky. Výkony a jednání zdejších akterů bude lepší neřešit, protože jeho tvůrci očividně věnovali největší pozornost výtvarné stránce: najdete tu tak obrovskou škálu různých démonů, zombíků, oživlých soch nebo dokonce jedné bizarní pavoučí nestvůry. A co potěší nejvíc je fakt, že jejich masky nevypadají (většinou) vůbec špatně. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - ptákovina jako hrom! Klasická osmdesátková záležitost s dusavou elektronickou hudbou (nahánění nevěsty oživlými mrtvolami je dlouhý kolovrátkový videoklip), děvečkama, co vypadly z popklipů, a strašidelným domem okupovaným nejen démony. Obstojná je kamera i mnohé aranžované scény, co navozují patřičnou horrorovou atmosféru - temný hřbitov u starého domu, mlha, blesky (ale neprší), chodby, pavučiny - pěkná scénka s démonickou ženou, která se postupně promění v obří pavoučí monstrum a vysunovací čelistí ala vetřelec vysaje během pár vteřin svoji oběť - posezení při svíčkách a hře s démonickými šachy. Masky jsou velmi dobré, i když hrůzu nebudí - jsou buď odporné nebo komické, ale propracované. Pekelné potvůrky (hodně gumové), smrtící chapadla, babizna duch (vzpomněl jsem si na muppet show) a mrtvoly lezoucí z hrobů. Postavy jsou samozřejmě ztvárněny amatérsky a chovají se jako hovada, ale to je u těhle snímků vcelku vedlejší. Přesto jsem měl až na pár scén pocit, že je film bez většího nápadu, že nudí. Možná balancování na hraně komedie a horroru tomuhle snímku spíše uškodilo, protože nepřevažuje ani jedno. Každopádně leckterá scéna notně rozesměje, ať už zmiňovaná naháněčka nevěsty (co mi připomínala Madonu), či prdící sklepní monstra, která se rozpouštějí v červeném víně... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Záhrobní bubárna, kvalitní gumárna.“ To nemyslím pejorativně, ale pochvalně. Vlastnit všechny ty masky příšer, v Plzni bych otevřel Muzeum hororových osmdesátek. V úvodu jsem si lebedil. Záhadný malý chlapec se toulá nočním lesem a vtom... vágus! Ležérně se opírá o strom, tváří se vilně a chce připálit cígo. Skautík nebojsa s ním zapřede dospělácký rozhovor stylem „já pán, ty pán...“ A raf! Twist zpoza buku. Ocenil jsem i dialogy mládežníků, jedoucích na jatka. Všechno ryzí charaktery, slepice a dementi radost pohledět. Rakvení probíhalo uspokojivě a v rozverném duchu, zrůdy lezly odevšad a boj byl „každý chvilku tahá pilku“ i střeva. Bubákovi s krumpáčem jsem fandil, celej já kdysi na šachtě, víno coby žíravina zaujalo. ČARODĚJOVO OKÉNKO: [][] Jo jo, vládnout monstrům svede kdejakej blbec s tepající žílou na čele, ale sbalit ženskou? To už chce fištrón. Pobavilo, jak se 70 let těšil na svou nevěstinku, chrnící v rakvi, ale ona ho vyfakovala: „To už radši sex s Omnibusem než s tebou, ty naběhlá žílo!“ Njn, do melounů a do žen se nevidí, dokonce ani do těch exhumovaných. [][] Kvalita fórků silně kolísala, ale ten parádní karneval příšer si 4x osliznout zaslouží. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sice to vůbec nemá koherentní děj, sympatické a logicky se chovající postavy, alespoň průměrné herecké výkony, nějaké slušnější produkční zázemí, schopnou režii či výraznější humor (má-li to vůbec být hororová komedie) - on tenhle film toho vlastně celkově moc nemá, zato ale má velmi nápadité masky a vymazlené praktické efekty. Je znát vliv klasických hororů Evil Dead a Noc oživlých mrtvol. Spookies jsou vlastně spíš jen takovým slepencem nápadů a inspirací a jako celistvá podívaná vůbec nefungují, přesto to právě díky již zmíněným maskám a faktu, že se v té naivní slátanině stále něco děje, docela dobře baví. Jen toho zmodralého kočkodlaka, co se potloukal celým filmem, jsem nějak nepobral. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se měl původně jmenovat Twisted Souls. Díky výměně režiséra se tak nestalo. (Campbell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno