Reklama

Reklama

Alan Alda - víc než sympaťák

(TV film)
  • USA Biography: Alan Alda - More Than Mr. Nice Guy
všechny plakáty

Obsahy(1)

Portrét herce, autora a režiséra, známého u nás především díky seriálu MASH. Alan Alda je na celém světě velmi populární už více než třicet let – od doby, kdy zazářil coby Hawkeye Pierce v dnes už legendárním televizním seriálu M.A.S.H. Na tomto šarmantním sedmdesátníkovi je pozoruhodná celá řada věcí – kromě šíře jeho hereckého rejstříku třeba fakt, že je padesát let ženatý s jednou manželkou. Kromě již zmíněného kultovního seriálu (M.A.S.H. se vysílal v USA v letech 1972–1983) stojí za zmínku Aldova spolupráce s věhlasným Woody Allenem (Zločiny a poklesky, Všichni říkají: Miluji tě, Tajemná vraždy na Manhattanu). V poslední době jsme ho mohli vidět např. ve velkofilmu Letec. Sám je také autorem, režisérem a producentem. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

el.bee 

všechny recenze uživatele

Přiznám se.Alan Alda je můj nejoblíbenější herec - režisér - spisovatel.Má charakter hodný prezidenta.Jeho mimo herecké aktivity, jako boj za práva žen, boj proti rasismu.Jeho celoživotní oddanost manželce a dětem, což se dnes už moc nevidí.Stále ho mám za nedoceněného herce.Jeho kariéra se točila mimo M.A.S.H. jen ve vedlejších rolích.Ale každé z nich dodal kouzlo, které v daných scénách mnohdy předčilo i výkon hlavních postav.Viz scéna soudního přelíčení ve filmu Letec, ve kterém se dočkal oscarového ocenění za vedlejší roli.Tenhle dokument nám řekne vše o Alanu Aldovi.Je to pan herec, který se, snad doufám, dočká ocenění za celoživotní příspěvek, nebo něco podobného, dřív než bude pozdě. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument který mi v době kdy jsem četl Aldův životopis udělal obrovskou radost. Jediné, co mi přišlo líto je fakt, že se v něm ani jednou neobjevil Alda osobně. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Život tohoto herce byl a je stále ještě více než fascinující. Od prvních krůčků po nemoci směřoval dál a dál až se stal uznávaným hercem a pak přišel MASH. MASH začal formovat jeho a on zformoval MASH - jako herec, scénárista i jako režisér. Ale i po jeho konci ukázal, že stále má na stříbrné plátno a na prkna Broadwaye, možná více než předtím. Alan Alda je určitě mnohem mnohem více než sympaťák. ()

Reklama

Reklama