Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Když nejde o život, jde o houno, jenže co když o ten život opravdu jde? Kam až je ochoten člověk zajít, aby zachránil něčí život? A co všechno je ochoten člověk udělat pro business? O tom pojednává naprosto originální film režiséra Sama Garbarskiho. Vynikající hlavní role, Predrag Manojlovič jako velký kápo taky nemá chybu. ... ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Pro děti prý obětujeme všecho a uděláme věci, které bychom jinak nedělali. Smutný a zároveň veselý příběh, není ani podstatné, že hlavní hrdinka skončí v nočním klubu, spíš to, jak objevuje nové možnosti a jak se k ní zachová okolí. Noblesa, s jakou otravné moralizující důchodkyni vmete to obličeje, že spala s jejím mužem a jaké praktiky provozovali, je naprosto ukázková, jak se chová dáma, která sice vydělává peníze jako sexuální pracovnice, ale přesto si zachovává úroveň. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

dobrý film... avšak na mě vrhal příliš depresivní tóny... cože anglická kinematografie dost dobře ovládá (už jako v Do Naha! kde je tedy víc humoru je cítit dělnické prostředí plné zoufalství)... tady mě nejvíc deprimovala hudba, jsem rád že jsem Irinu viděl a vůbec to není špatný film, je to téměř dokonalý film... ale v tuto chvíli nemohu dát víc ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 a 1/2 hvězdičky, což se zaokrouhluje na 4. Tahle tragikomedie, založená převážně na konverzaci a pár scénách z veřejného domu, se dle mého názoru docela povedla. Smutný příběh těžce nemocného chlapce, na jehož léčbu docházejí rodičům peníze, kompenzuje příběh chlapcovy babičky, která sice nemá valné vzdělání, na přijetí do zaměstnání není nejmladší, ale jednu věc její jemné ruce dovedou perfektně. I když se k této "práci" dostane nechtěně, omylem a jen kvůli vnukovi, z ironického nadhledu filmu vyplývá, že to paní bere sportovně. "Honibába", jak se sama nazývá, si do svého nového zamětsnání bere termosku s kafem, tesilovou zástěru, obrázek na zeď a pořádnou porci papírových utěrek a lubrikačního gelu. Marianne Faithfull i Miki Manojlovic podávají perfektní výkon. A nakonec má Irina Palm zajímavý a tak trošku pohádkový happyend. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Evropská scéna zase jednou překvapila. Nebylo to žádné velké intelektuálno, o to víc byl ale film blízko divákovi a naservíroval nám morální dilema bez příkras a zbytečných kudrlinek. A Maggie se k problému postavila prakticky a jak jí šla práce pěkně od ruky :-) Odpustím trošku přitroublý konec, který byl možná zbytečný, ale k vykouzlení dobrého pocitu splnil účel. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama