Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Film se odklonil do historie a do pralesů, ale nepřišel ani o špetku výborných soubojů, Jaa opět ukazuje svoje nadání, ve kterém patří k nejlepším. Není to tak dobrý jako klasická dvojka, ale rád se k tomuto filmu vracím. Tony Jaa je prostě borec a je jen otázka času, než se objeví v nějakém americkém velkofilmu, kde bude hrát pět minut a nic pořádného nepředvede....třeba v Rychle a Zběsile 7 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Je to fakt tak příšerný nebo ne? První Ob mi hrozně sedl a chystám se , že si ho dám znovu. Druhý měl vynikající souboje, ale přiznám se, že zápletka kolem slona mě moc nebavila. Teď tu máme další, který se koná v 15. století. Je mi jasné, že jde čistě o soubojový snímek. A kdybych měl hodnotit jen souboje nebylo by to vůbec zlé. Především ty kontaktní mě hodně bavily. A i ty se zbraněmi byly fajn. Jenomže já hodnotím film a ne soubojový sestřih. Zde vše propadá. Příběh jako takový by nebyl zlý, ale je strašně špatně natočený, prazvláštně poskládaný a na sílu tlačené překvapení na konci tomu dává korunu. Postavy často melou hrozný blbosti a jen to podtrhává celkově špatný dojem. 55 procent dám, protože ty souboje na mě vcelku působí. Jinak ale vše zle. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa natočil fajn film, který příjemně odsýpá (mně aspoň odsýpal) a naprosto *skvěle* vypadá. Akční a soubojové scény vyšly (dle očekávání) na jedničku s hvězdičkou. Ačkoli v narativní rovině to tu a tam poněkud drhne, Ong Bak 2 je přeci jen nadprůměrný kousek, na který se náramně dobře kouká - byť ukázněnější režie by mu rozhodně neuškodila. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to stylem PLAY-FAST FORWARD-PLAY-FAST FORWARD a tak jsem byl ušetřen bezesporu nesmyslné kaše, všech keců okolo a dokonce i nástinu jakéhokoli základního děje. Stopáž se mi tak jistě vešla do 30-40 minut a děj se smrsknul na celkem pohodovou bojovku, kdy po patrech postupujete proti tužším a tužším soupeřům, skok vlevo, vpravo, skrz mini okýnko, protažení škvírou tady, tuhle... kopnout někoho do hlavy, dalšího, pak ještě jednoho... Boje jsou úžasně přehledné a neskutečně nereálné, ale o to přece jde... Co by mě zajímalo, kolik rolí tu hrál ten vůbec nejvytíženější kaskadér, kolikrát dostal na držku, vždycky jako někdo jiný? Nic jsem od toho nečekal, nevím o čem to bylo, přitom mám dojem, že to je možná i dobře. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych to mít jako datadisk na Tekkena. Pak bych se nemusel zaobírat nezajímavym dějem a jen si užívat excelentní bitky. Teďko dokonce i se zbraněma. Přitom Tonyho režie je docela dobrá. U mě osobně zabodoval s vychytávkou, když týpka sejme šíp a kamera se přepne do 1st person pohledu a padá spolu s ním. Ještě mi tam taky utkvěl ten ohyzdnej mutant s obrovskou hlavou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)
  • Film bude mít v Thajsku premiéru 4. 12. 2008. (Smartynko)
  • Pro potřeby natáčení byla za 25 milionů bahtů postavena replika starověkého khmerského chrámu nazvaného „Prasart Nagara“. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama