Reklama

Reklama

Otošimono

  • Japonsko オトシモノ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na nádraží na zemi leží zatoulaná jízdenka, člověk ji zvedne a pak už ho nikdo nikdy nespatří. To samé se stalo Nanině malé sestřičce. Nana je z toho celá vedle a obává se to přiznat své matce, která leží v nemocnici. Proto se dívka vydává na vlastní dobrodružné pátrání, při kterém narazí na hrozivé tajemné věci, o nichž se jí nezdálo ani v těch nejdivočejších snech. Setkává se se spolužačkou Kanae, ta na své ruce nosí náramek, jenž dostala od svého přítele, který ho náhodou nalezl na nádraží. Kanae se náramku nemůže zbavit a ví, že jí hrozí smrtící nebezpečí. Dívky se společně snaží tuhle hrozivou záhadu rozluštit a zachránit nejen svůj život, ale také i těch ostatních, kteří by v budoucnu zemřeli... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Oguri je muž mnoha žánrů a mnoha tváří. Byla to sranda, v některých částech jsem se smála nahlas, ale u konce, v "tunelu tunelu" jsem se podívala z okna a zjistila, že je fakt tma a někde uvitř mě, mě píchlo, jako by snad strach? Masaka! :-D Mé hodnocení se odvíjí od toho, že jsem se nenudila, ne od toho, jak moc jsem se bála a jak moc bylo klišé scén (ačkoliv hodnotit to podle jejich počtu, asi by došlo na 6* :-D). Představit si sama sebe v té situaci - ano, děsivé (jak je možný, že samotný pohled na výtah dokáže vyvolat pocit, že stát u něj, být v něm, asi bych se po... strachy?). Líbilo se mi :-) Dodalo spoustu inspirace na svoření vlastního hororu... X-D ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pár napínavých chvílí, ale bohužel bez pořádných lekacích scén a atmosféry, jak bych si sám představoval. Závěr není nejhorší, ale nepřipadá mi Ghost Train jako horor, ale spíše jako thriller. Vše začíná nálezem jízdenky a náramkem, potom se objeví duch a snaží se všechny zabít. Je to bohužel jen klišé záležitost bez pořádného nápadu. Jsou daleko horší horory, ale i daleko lepší... 5/10 = 55% ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Štandardná japonská duchárina, akých sa v ostatných rokoch natočilo nespočet. Menšou inováciou je možno prostredie ponurého metra, klišéovitým prvkom naopak pokus o kriminálnu zápletku, v podobe ťamanskej dievčiny, šťúrajúcej sa v nejakej hrôzu naháňajúcej starej historke. V závere sa tvorcovia síce pokúsili pritlačiť na pílu, takéto strašidielka však už v dnešnej dobe sotva niekoho doženú k nútenej výmene spoďárov. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Úžasně mrazivá a japonským klišé se vymykající hororová paráda. Otoshimono má všechno, co čekáte od dobrého hororu - hodně opravdového strachu, trochu lekaček, slušný pozadní příběh a postavy, které si diváka získají. To ostatní? Možná to v Otoshimonu chybí. Vadí to? Ne, tenhle film má všechno co potřebuje, aby byl dokonalý. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na nástupišti zvednete ze země starý lístek na rychlodráhu a v tu ránu máte postaráno o nemilý průšvih. Černá ženská je vám nablízku... Ghost Train mi v několika ohledech připomíná lehce nadprůměrnou korejskou duchařinu Red Shoes. Nejen rozehranou situací a dějištěm na začátku filmu, jenž se též povedl a diváka slušně navnadí. Jenže chyba lávky - také v Ghost Train následující děj jen podlézá nastavenou laťku. Ba je to ještě o něco horší. Nic vás už nevyleká a ke konci se budete docela nudit. Na filmu se mi líbilo na japonský horror pěkné formální zpracování. Ne tak už digitální triky. Ghost Train nelze upřít pár příjemných napínacích chvil, ale celkově se jedná s přimhouřením oka jen o mysteriózní průměr s neškodnými duchy. 5/10 ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama