Reklama

Reklama

Bicycle Trick Riding, No. 2

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sportovní
USA, 1899, 1 min

Obsahy(1)

Necelou minutu trvající krátkometrážní film z díla Thomase A. Edisona, ve kterém muž předvádí krasojízdu na kole. (zdeny99)

Recenze (9)

Radko 

všechny recenze uživatele

Cyklista predvádza obratné a veľmi svižné akrobatické kúsky na moderne vyzerajúcom dvojkolesovom tátoši. Práve jeho vzhľad podnietil zaujímavý spor o autenticitu tohto filmu. Podozrievaný z podvodu, pretože vraj tak moderný bicykel nemohol v čase nakrúcania existovať. Pravdou je, že pozadie je zhodné s iným filmom Edisonovej produkčnej spoločnosti Arabian Gun Twirler, čo však vôbec neznamená, že ide o podvod. Faktom je, že tento film je oficiálne uznaný za film Edisonovej produkčnej spoločnosti, je tiež zahrnutý do jej katalógov, vychádza na nosičoch ako súčasť kolekcie filmov z tohto obdobia a žiadny z filmových vedcov jeho autenticitu nespochybnil. Nedôvera pochádza z kruhov cyklistických nadšencov, odmietajúcich pripustiť značnú technickú vyspelosť bicyklom-deduškom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První část dvoudílné série o tricích na kole s pořadovou číslicí dvě (?) ještě nemá ten správný drive, pán jede pozpátku, dopředu a přetočí si řídítka, konec. ()

triatlet

všechny recenze uživatele

Tu cyklistickou akrobacii T. A. Edisonovi předváděl Cimrman nebo pradědeček bratrů Pospíšilových? Ať žije kolová:-) Didakticky využitelné. ()

Reklama

Reklama