Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

wosho 

všechny recenze uživatele

Na filmu je vidět, že ho napsala a režírovala herečka Julie Delpy. To znamená, že se jedná o silně herecký snímek, postavený na obou star a ukecaném scénáři, ve kterém se skoro nic neděje. Co potěší, že Delpy není zahleděná do sebe a většinu prostoru přenechala svému kolegovi Goldebergovi a ten je opravdu skvělý. Dva dny v Paříži nemusí svědčit každému, kdo čeká komedii, či romanci bude nemile překvapen. Kdo má rád malé, osobní filmy, pro něj je to dobrá volba. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Konverzační opáčko z Linklaterových filmů s humorem více se blížícím Allenovi .. ale Julien Delpy nemá ten správný režisérský šmrnc a chybí jí něco z břitkosti Woodyho dialogů. Ti dva, Jack a Marion, se snad neměli dát ani dohromady, ale kdyby nebyli tak odlišní, nebylo by o čem tenhle příběh vyprávět .. ()

Reklama

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Konečně Paříž bez Montmartru, turistů, Mony Lisy a Eiffelovky. Konečně - po dlouhé době - zase film s ženským pohledem na muže, lásku, přátele (který režírovala a napsala žena). Můj přítel je občas taky pěkný bručoun, ale proti Jackovi (Adam Goldberg) je i ve své nejhorší náladě milý jako košík růží. Pro mě to bylo velmi příjemné překvapení a kromě Temného rytíře, to nejlepší, co jsem v poslední době viděla. 80% ()

rainman93 

všechny recenze uživatele

Jaké to opravdu je poznat člověka, s kterým žijete a chcete žít i na dále? Velmi těžké! Vždy si můžete být jistí, že narazíte na něco co se vám nebude lítbit. Každopádně si taky můžete být jistí, že se v tom pořád budete šťourat. Stejně jako si neustále musíte strhávat strup. Okořeněné odcizení o jazykovou bariéru jednoho z ústřední dvojice jen dotváří paranoiu, kterou při podobných situacích chtě nechtě získáváte. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

ethan hawke je okrem herca aj spisovatel a reziser. pise, pravda o tom istom, o com casto aj hra. o ubohom zivote. julia delphy, partnerka hawkea s before sunrise a after sunrise nie je spisovatelka ani reziserka. (skusa to pravda skusa, ale nie je) zatial, kedze im pisanie poznamok k before sunrise/ after sunrise islo s hawkem a linklaterom dobre, tak to opat skusa a skusa. a po pravde, rovako trapne ako hawke. nestaci mat kameru na pleci aby bol clovek dobry indie director. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)
  • Adam Goldberg coby Jack ve filmu říká, že jeho matka je katolička a otec žid. Stejně je tomu tak i ve skutečnosti. (zuza99)

Reklama

Reklama