Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Padavan z Temné strany síly ke Světlu vrátil se. Úvodní křižácká bitka ještě docela ušla, ale nebyl by to Cage, aby to nějak nezvojtil, takže ve chvíli, kdy byla musulmanská pevnůstka takřka dobyta, prohlásil, že ty hektolitry krve jsou v rozporu s jeho svědomím a že by měli jít všichni domu. Jenže Christensen byl v tu chvíli ještě Darth Vaderem, takže správně neposlechl. Anakinem se stal až o tři roky později, kdy se z něj stala smažka, co se naučila perfektně čínsky a jako pokání si uložil záchranu princezny a jejího protivného bratra. Blbina, která nijak zvlášť neurazí, místy rozesměje a po chvíli se vykouří z hlavy. Choreografie bitek sice za mnoho nestojí, ale viděl jsem už horší, herci jsou dle očekávání špatní, až je to místy i hezké, což vlastně platí i pro nehorázně naivní stavbu příběhu. Cageovo dno to určitě ještě není, ale mílovými kroky se k němu blíží. 35% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nějak podobně to dopadá, když se sežene k hroznému scénáři za pár šlupek kameraman a režisér. Po stránce výpravné, soubojové, kostýmové, zvukové a námětové to není žádné céčko, ale slušné béčko, jenže snad v každém záběru divák trpí a skřípe zuby nad nijakými zkratkovitými dialogy a natáčí hlavu, aby mohl vnímat obraz nějak normálně. Dialog z očí do očí točený z deseti metrů a podobné nesmysly diváka jen odrazují. Outcast je zajímavý svým nápadem, ale provedení je tragické. Tady nezmůže nic ani Cage, ani nad svým standardem vyhoupnuvší se Christensen. 20% = 1/5 ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Netypický mix križiackych rytierov a čínskej histórie produkujúci na dobrodružný žáner všetky možné klišé. Budiš. Ak sa to vopchá do akčného formátu, príjemnej stopáže a nerieši historické reálie, v pohode. Aj napriek jednoduchej zápletke. Hlavný hrdina s dokonale nastajlovaným účesom, veľmi typickým pre ranný stredovek, nie je ktovieakým ťahúňom filmu. Paradoxne ním nie je Cage. Chýbalo mi tam zvýraznenie kultúrnych rozdielov, predsalen, intekontinentálne husi spolu nepásli. Viacmenej to stojí na svižnom tempe, solídnej výprave a filmársky zručnej akcii a aj keď je tá podoprená rýchlym strihom, je po vizuálnej stránke na čo sa dívať. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to nudny film s obcasnymi zableskami trapnosti. To sa tyka hlavne scen so zaporakom, ktory prehrava ako o zivot. Neprijemne pôsobi aj lámavá anglictina azijskych hercov, ktora im ubrala na uveritelnosti hereckych vykonov. Nic Cage si po niekolkych filmoch, kde podal civilny az kvalitny vykon znova strihol prehravajuceho magora so sialenym ucesom. Akcia je sterilna. Je sice prehladna ale bez krvi. Absencia krvi zamrzi aj u akcnych filmoch. Historicke rubacky, ktore by mali byt brutalne su bez krvi uplne na hovno. No a zapletka o boji o tron medzi dobrym a zlym princom je tiez podana prilis fadne a nezaujimavo. Vela som od filmu necakal ale aj tak som dostal este menej. Nie je to ani tak zle, aby ste sa na tom bavili. Vysledok je strata casu. 3/10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V jednom letošním filmu nemá Cage ucho, v tomhle nemá pro změnu oko a celkově už asi nemá moc mozek.I když je Outcast letos jednoznačně Nicolasův nejleší film, paradoxně se v něm moc neobjevuje a co je horší, je to prostě jen laciné dvd béčko.Příběh je úplně obyčejný, akce je fádní a hrozivě nasnímaná, kameramana bych nakopal do prdele.Když vám totiž film točí imbecil s Parkinsonem, hned je to o kus slabší, nebýt toho, možná bych v hodnocení nebyl tak přísnej.Anakin sice dospěl a jeho herecký projev nebyl úplně marný, ale jakmile se po pár slušných minutách objevil na plátně Cage a začal zase pekelně přehrávat, šlo to celý úplně do prdele a ten debilní konec mě leda tak nasral.Nejvíc mě asi pobavil začátek filmu, který je od A do Z vykradený z Nicolasova filmu Hon na čarodějnice.Na Outcast jsem se docela tešil, Cage patřil k mým velice oblíbeným hercům a já mu pořád a pořád naivně věřim jako panna hošanům na discotéce, ale letošní rok jasně a nejspíš jednou provždy ukázal, že Nicolas a jeho kariéra jsou definitivě na konci sil.45%. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama