Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Letos čtvrtý film s Nicolasem Cagem a překvapivě musím konstatovat,že za mě je to jeho možná nejlepší film i když kvalitativně (nemyslím příběhem) srovnatelné s Tokarevem,ale to neznamená ,že je to zase nějaká unikátní věc,ale oproti Left Behind atd je to určitě pokrok.Ze začátku dostanete pocit,že je to jeden z těch snímku co láká na známé jméno a to tam pak je pár minut,ale zhruba ve třičtvrtině filmu se Nicolas Cage vrátí a plnohodnotně hraje svojí postavu.Co překvapilo byl i výkon Haydena Christensena ,který toho od jeho asi nejznámějšího filmu a to dílu Star Wars na pažbě moc nemá.Jinak o dějové lince bych vám toho asi neřekl víc než je tady v popisu.Bojové scény nejsou špatné a co se týče vtáhnutí do děje tak na tom tenhle snímek taky není tak špatně jak se to některým muže zdát ještě před zkouknutím.Za mě tedy celkově 65 % a tři hvězdy. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nějak podobně to dopadá, když se sežene k hroznému scénáři za pár šlupek kameraman a režisér. Po stránce výpravné, soubojové, kostýmové, zvukové a námětové to není žádné céčko, ale slušné béčko, jenže snad v každém záběru divák trpí a skřípe zuby nad nijakými zkratkovitými dialogy a natáčí hlavu, aby mohl vnímat obraz nějak normálně. Dialog z očí do očí točený z deseti metrů a podobné nesmysly diváka jen odrazují. Outcast je zajímavý svým nápadem, ale provedení je tragické. Tady nezmůže nic ani Cage, ani nad svým standardem vyhoupnuvší se Christensen. 20% = 1/5 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Padavan z Temné strany síly ke Světlu vrátil se. Úvodní křižácká bitka ještě docela ušla, ale nebyl by to Cage, aby to nějak nezvojtil, takže ve chvíli, kdy byla musulmanská pevnůstka takřka dobyta, prohlásil, že ty hektolitry krve jsou v rozporu s jeho svědomím a že by měli jít všichni domu. Jenže Christensen byl v tu chvíli ještě Darth Vaderem, takže správně neposlechl. Anakinem se stal až o tři roky později, kdy se z něj stala smažka, co se naučila perfektně čínsky a jako pokání si uložil záchranu princezny a jejího protivného bratra. Blbina, která nijak zvlášť neurazí, místy rozesměje a po chvíli se vykouří z hlavy. Choreografie bitek sice za mnoho nestojí, ale viděl jsem už horší, herci jsou dle očekávání špatní, až je to místy i hezké, což vlastně platí i pro nehorázně naivní stavbu příběhu. Cageovo dno to určitě ještě není, ale mílovými kroky se k němu blíží. 35% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když člověka posedne nevysvětlitelná chuť na nějakou nízkorozpočtovou pičovinu s Kejdžem ve stylu křižáci versus nindžové, v níž Análkin Skájvókr jen vyměnil světelný meč za desetikilový železný obouručák a s naprosto stejně koženým xichtem jím jednou rukou místo armády droidů decimuje zástupy ťamanských kungfistů, dá se tohle přežít bez vážnější psychické újmy. Tedy pokud se vám podaří uprostřed asi tak na dvacet minut usnout jako mně. Ani to nebylo nutno vracet zpět, navázal jsem plynule a nepřišel jsem, počítám, o žádné dějové zvratky, jen o asi tak čtyřicet neumětelsky zabitých čínských statistů. Rest in Piss, Mikuláši, už jen čekám, kdy ze zoufalství začneš hrát záporáky v Segalových „velkofilmech“. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neslanému, nemastnému (a 100% klišovitému) exotickému dobrodružství dodává šťávu snad jen další "pamětihodná" kreace Nicolase Cage. Jeho jednookého banditu ovšem nasadí až na závěrečnou třetinu, do té doby jsem trošku klimbal. Jinak bych řekl, že režisér se celkem snaží, avšak akční bitky (a že jich je hodně) si do bláta sráží roztřepanou kamerou a zmatečně rychlým stříháním. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno