Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 2

Obsahy(1)

Když je na korunního prince spáchán pokus o atentát, za kterým se skrývá jeho vlastní bratr, musí mladý následník trůnu opustit království a hledat útočiště v cizích krajích. Jedinou nadějí na návrat domů je pro něho dvojice, kterou tvoří rytíř Jacob, znavený křížovou výpravou (Hayden Christensen), a legendární zbojník Gallain (Nicolas Cage). Musí bojovat svorně, bok po boku, aby princi pomohli získat zpět jeho místo na trůně, které mu právem náleží. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je to spíš za jedna, ale když si vzpomenu, co přinesla spolupráce čínských soudruhů s Keanu Reevesem, přimhouřím nad tímhle zbloudilým křižáčkem se závislostí na opiu oko. Zásadní akční scény byly pokryty z různých úhlů, načež z nich střihač vyrobil chaotické peklo, silná dvojka by to byla jen v případě, kdyby byl Cage jednooký od začátku a flashback ukázal, že mu to oko vystřelil samotný Christensen coby děcko při lučištnickém výcviku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $5,127,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,437 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $96,458 //počet predaných kusov ?║ krvavý masaker, rúbanica, ktorá vsádza aj na dramatickú notu a v tomto ohľade to nejde, ináč ako taký dobrodružný film sa to dá, Nicolas Cage s dlhými vlasmi je otrasný ale aspoň má celkom dobré akčné scény, Hayden v pohode, má to ako takú výpravnosť ale bližšie to má úrovňou k video filmu, hlavne je škoda toho záveru ten vyznel úplne čudne /45%/ ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jasný, příběh je viděl v lepším či horším provedení již nesčetněkrát stejně tak i zahrání jinými herci. Přesto se mi tento příběh a podání líbil a jako odreagovárnu si to zas za čas pustím. Hlavní roli zde nemá Cage ale jeho žák ze starých křižáckých výprav Christensen (zde vyměnil laserový meč, za křižácký a seká protivníky hlava nehlava až cákance krve létají), který se rozhodne pro vyšší dobro pomoci uprchlému princi a princezně. V příběhu asi nikoho nic nepřekvapí, zahrané je to celkem pěkně. Odehrává se to v pěkných scenériích a hraje k tomu příjemná hudba. Tak že já s tím problém nemám a dávám tomu 75% :) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný historický film. Má pomerne dobrý príbeh o schopnom križiakovi, ktorého už unavili všetky tie zbytočné boje v mene viery a tak skončil až v ďalekej Číne, ale tu narazí na mladého následníka trónu s jeho sestrou, ktorí sú na úteku pred vojakmi na čele s chlapcovým starším bratom, keďže po tróne túži on sám, pričom otca zavražil a z jeho smrti obvinil práve chlapca. A tak sa im rozhodne pomôcť a spoločne putujú do bezpečia, ale cestou ich čakajú len samé problémy. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Už od začiatku je jasné, že to bude len štandardná žánrovka bez vyšších ambícií, ale aj tak mi to celkom sadlo, síce dej je úplne predvídateľný, nenájde sa tu vôbec nič, čo by aspoň trochu prekvapilo, ale aspoň celá prvá hodina má výborné tempo, keďže tu sa stále niečo deje a pozerá sa na to celkom dobre. Ale v poslednej tretine sa to predsa len trochu pokazí, celé ma to už prestalo zaujímať a tak som to dopozeral už len zo zotrvačnosti. Akcie je tu dosť, ale je iba priemerná. Tvoria ju hlavne rôzne súboje s presilou, ktoré majú slušnú choreografiu, obzvlášť súboj mnícha s ozbrojenými vojakmi, ale sklamaním je vizuálna stránka, síce sú prehľadné, ale aj tak by to chcelo lepší strih, kamera pôsobí lacnejšie, než by bolo vhodné a navyše tu aj chýba krv. Takže na akciu sa pozerá pomerne dobre, ale ani jedna nestojí za pochvalu. Herecké obsadenie je celkom slušné, Hayden Christensen v hlavnej úlohe, vždy rád vidím Liu Yi-Fei, k tomu hlavný záporák Andy On, ale z vedľajších postáv už nie je moc o čo stáť a aj Nicolas Cage je určite sklamaním. Ešte spočiatku je bez väčších problémov, ale v tej poslednej tretine, kedy dostane trochu viac priestoru to už len kazí. Réžia a technická stránka sú určite sklamaním, síce nie sú úplne zlé, ale od historického filmu z čínskej produkcie čakám určite viac a to po všetkých stránkach, mali to radšej prenechať na svojich tvorcov. Takže jedno pozretie neľutujem, nenudil som sa a rád si podobné filmy občas pozriem, ale nie je tu nič, čo by stálo skutočne za pochvalu. 57% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jestli někomu přijde nízkorozpočtový film snímek, který stál 25 mega tak fajn, já s tím nesouhlasím, ale je fakt, že mě udivuje co na tom stálo tolik. Každopádně film sám o sobě mě příjemně překvapil. Hayden se prostě hodí na hraní věčně podmračených týpků co mají v jedné ruce jakoukoli verzi meče a prosekávají se masou jakýchkoli těl. Tentokrát tedy dělá sushi z asijců a jde mu to více než dobře. Cage a jeho proměna během filmu se mi hodně líbil. Že z něj bude solidní psycho dacan, to jsem nečekal a kosil to taky více než slušně. Prostě až zase nějaký čínský princátko sejme taťku a bude se snažit sejmout i mladšího brášku, kterej ho předběhnul v následovnictví, tak by neměl naštvat křižáky. Jinak hrozí, že si panování moc neužije. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama