Reklama

Reklama

Kiwi!

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2006, 3 min

Režie:

Dony Permedi

Obsahy(1)

Nelietavé kiwi ťahá za sebou na lane s veľkou námahou strom, ktorý chce pripevniť o útes. Keď tak urobí, je už na útese dosť stromov na to, aby si mohlo splniť svoj veľký sen. (curunir)

Recenze (132)

Lubos_Hurych 

všechny recenze uživatele

Nejde o to jak vypadá animace. Vždyť jeden člověk nemůže udělat žádnou zázračnou animaci jako v celovečerních filmech. Jde o námět a převedení tohoto námětu na papír a později do tohoto krátkého filmečku. A to je výborné. Nejedna slza mně na konci ukápla, ale ve skutečnosti je konec zajímavý tím, že je poměrně otevřený. My jen můžeme předpovídat co se stalo po konci. I přes hudbu, která by mohla být o něco lepší, je to za plný počet hvězd. :-) ► 90% ◆ 9/10 ◆ 5* ◄ ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Dojemný krátký animák, který obsahuje velké věci. Malý nelétavý kiwi by nám všem mohl být příkladem, protože se rozhodl realizovat svůj velký sen - umět létat. Příběh nám říká, že bychom si měli jít za svými sny, ať to stojí cokoli, protože život bez naplňování snů je jen přežívání. Malý kiwi tomu obětoval úplně všechno, i cenu nejvyšší. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Copak Kiwi! Ten se čtverák neztratí... ;o))) . . . Tož čtyři slzky, na pátou to ale i přes pointu d.m.s.n. ve vší pošetilosti nestačí... - - - P.S. Pro poletuchy poetické k provětrání křídel a myslidel ejhle zde: http://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs - - - - - (Poprvé viděno kdysi v letu na YouTube, po repete 1.7.2011 hodnocení 921., komentář zde v cukuletu jako stočtvrtý - 1.7.2011) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skromná alegorie veškerého lidského snažení. Člověk se celý život trmácí, staví si svůj vlastní les, tím se jednou proběhne a pak se vydá na pravdu Boží. Za cenu nepoznaného život obětuje. Tento krátký příběh má tempo a styl, co na tom, že to není tak graficky dokonalé, však je to amatérský film, tam se hodnotí hlavně myšlenka a nápad a to je v tomto případě jestli ne za pět hvězd, tak ať sním svůj klobouk. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Nejdojemnější animovaný kraťas co jsem kdy viděl. Jednoduchý a přitom kouzelný co se týče zpracování. Hudba netahá na pilu jako třeba jinde. Je jemná, nevýrazná, ale podtrhuje děj. Po visuální stránce nelze nic vytknout. Podle negativních komentářů ostatních lze posoudit, že jste se dívali na youtube, kde je opravdu špatná verze Kiwi!. A co pointa. Určitý sen a touha splnit si ho. Přeju ti ho kiwi! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama