Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Predĺžený a o aký-taký scénar "obohatený" rapový klip. Nič viac. Žiadna sláva, len ťaženie z moderných trendov v hudbe a v údajnom spôsobe života mladých; taká "mediálna realita" v tínedžerskom duchu. Nič, za čím by človek mohol hľadať čosi hlbšie, leda ak hlbokú prázdnotu v duši tých, čo nevedia lepšie zúžitkovať svoj život než podobným pózerstvom... ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl sledovat partičku chlápků, co by jeden bez druhého nenašli ani dveře z místnosti, to není nic pro mě. Když se do hry vložilo pár zajímavých událostí a ukázalo se, že možná nějaký ten mozek vlastní a všechen ho nevyhulili, hodnocení jsem zastavil na zlaté polovině. Ovšem pro teenagery se stejným stylem života doporučuji, pro ně je tohle ideální film. Jen si to všechno držte hezky u sebe a nepouštějte mezi normální lidi. ()

Reklama

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Konečně film o hip hopu kterej má nějakej příběh. Podle názvu sem čekal něco trošku jinýho, ale byl sem příjemně překvapenej. Škoda těch malejch chybiček který tam sou, ale i tak mě film celkem dost bavil a pohled na Melanii tomu taky přidal. V závěru sem se bál že ho nevoddělaj, ale ten malej kluk byl supr...... A nechápu proč si tady do komentářů k filmu vylejvaj lidi srdíčko jak je hrozny jak neska děti berou hip hop atd.. Sakra hodnoťte film a tohle si nechte pro strejčka příhodu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Technicky je to parádní nadstandard, za což je ta jedna hvězda (objektivně by byly minimálně tři). Problém je však ve zbytku. Nejen že je film naivní, hloupě napsaný a snaží se obhajovat éru krutopřísných kšiltofkářů, je až na takové úrovni jako kupříkladu domácí retardi, ehm tedy Bastardi z pera pana Magnuska. Pokud tedy jste hiphop pozitivní, určitě si své ve snímku najdete. Ostatním bych doporučil nějaký film a ne tuto bezduchou snůšku keců, kterou se marně snaží vykompenzovat parádní vizuální stránka a sympatická Melanie Winiger. ()

Jaycee odpad!

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, kolik plantáží kvalitní mexické mariánky musel Mike Eschmann společně s celým štábem a hl. hrdinou spotřebovat při tvorbě tohoto filmu. Jak je vidět, pravděpodobně na to padl celý rozpočet, protože herci budí dojem totální zhulenosti už od první scény do té až úplně poslední… Problém je, že film se bere zatraceně vážně a celé to díky tomu vypadá k smíchu. Nedá se tomu ani nic vyčíst, protože je to prostě celý absolutně dementní, především postavy. Obzvlášť rozsekávající je postava jistého Silencia, kterej doslova pí*uje na každym rohu a tváří se jako totální debil. Ovšem nejvíc scénu můžeme vidět hned brzo na začátku, kdy se grupa 11letých übercool hopíků vydává do klubu, kde jim stačí ukázat svoje dvoumetrové rozkroky a do minuty už odcházejí na místní „luxusní“ (!) hajzlíky užít si trochu toho nezletilého sexu :D. No, prostě, radši nemluvit… totální WTF film. Rozhodně nebrat! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Jakmile se Nia (Nils Althaus) porve s kamarádem a vymáchá mu hlavu v záchodu, tak má přítel mokré vlasy, ale když odchází z místnosti, tak je má opět suché. (Patrik256)
  • Heinrich (Aaron Arens) se při rozhovoru s Niou (Nils Althaus) ptá, jestli Nia zná hry „Boj s mocí“ či „Veřejný nepřítel“. „Veřejný nepřítel“ je divadelní hra napsaná českým dramatikem Frankem Tetaurem a zabývá se světem bulvárních médií, o které se zajímá i Heinrich. (Nick321)
  • Během práce na soundtracku dostal hudebník Stress nabídku ztvárnit roli Spirita, kterou přijal. Poté, co byl film uveden v kinech, byl však rozzuřen, protože k propagaci filmu byla použita i jeho tvář, přestože si zahrál pouze malou roli. (morgos)

Reklama

Reklama