Reklama

Reklama

Sourozenci Patrick a Marilyn nikdy nevynechali jedinou příležitost vjet si do vlasů. I nyní, v dospělosti, se umějí řádně poškorpit, ale jsou to rozmíšky především z lásky. Takovou rovnováhu je ale tuze snadné narušit. Například stačí, aby si Marilyn přivedla do domu zděděného po rodičích nápadníka Ryana, který je zároveň populární hvězdou známého sci-fi seriálu. Něco takového si přece mladší sestřička nemůže dovolit. A proto se neurotický podivín Patrick, kterému pan snoubenec rozhodně nepadl do oka, rozhodne její vztah za každou cenu podrobit destrukci. Přičemž ve slovech „za každou cenu“ se skrývá i význam „za cenu vraždy“. Jak jeho snažení dopadne, uvidíte v parodické, absurditou překypující černé komedii, na jejímž vzniku se podílela herecká parta, kterou dozajista zná každý fanoušek seriálu Hvězdná brána: Atlantis. V hlavních rolích vystupují reální sourozenci Kate a David Hewlettovi, přičemž druhý jmenovaný si u této velmi příjemné a povedené nezávislé taškařice střihnul i režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Myrddin 

všechny recenze uživatele

Občas to byla celkem dost velká sranda, David Hewlett ma zřejmě dost podobný smysl pro humor jako já, ale vypadá to skoro jako když většina herců z Hvězdně brány a Atlantidy odjela na chatu, vzali s sebou chlast a všechno různý a natočili tenhle film, bůh ví, jestli si to aspoň někdo z nich pamatuje... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Groteskní černá komedie Dr. Rodneyho McKaye s minimem herců a pro nesledovače Stargate i minimem humoru (pro vysvětlení: partička kolem Davida Hewletta je složená z jeho kolegů se seriálu Stargate Atlantis a mnoho forků naráží na tuto sci-fi legendu). Tomu kdo stejně jako já nevyděl ani jeden díl seriálu Hvězdná brána se dostane pouze podprůměrné černé komedie s hořkou příchutí kanadské kinematografie. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Kočičko, já nevím jak jsem se stal tím hvězdným žokejem. To musí být ten kosmický prach, který mě i přes nebezpečí drží tam kde patřím. Tam mezi hvězdy." Sympatická milá komedie, hlavně pro fanoušky Stargate Atlantis. Celé osazenstvo téhle jednohubky totiž pochází z výše zmíněného seriálu. Je tu Rodney, jeho sestra která hrála jeho sestru znovu hraje jeho sestru, a Carson září v perfektně zahrané trojroli. Mihne se tu i Teyla a Teal'c. Ti všichni dohromady fungují jako sladěný tým, který nenechá diváka odpočinout. Hlavně mezi Hewlettovými to pořádně jiskří. Humorné scénky se povedly a tak není co vytknout. Snídaně pro psy není nijak výjimečný film, ale rozhodně nezklame. Pro fanoušky ságy je to povinnost. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký příznivce Stargate Atlantis jsem nemohl tenhle film minout. Znalost SGA divák nepotřebuje, nicméně má pak výhodu, protože, přestože David Hewlett hraje téměř totožný charakter jako byl jeho Rodney a nutno říci, že jsem za to rád, protože Rodney McKay je vůbec nejlepší postava ve Stargate, a stejně tak jeho sestra, vidět Dr. Backetta alias Paula McGilliona a Christophera "Teal´ca" Judge v těchto rolích za to stojí. Smál jsem se od začátku do konce. ()

TheGunner 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník SGA jsem nemohl tento film ignorovat. Moc jsem se těšil, až uvidím svoje oblíbence v něčem jinym, než právě v SGA. Musím říct, že jsem měl trochu strach z toho, aby David Hewlett nevypustil do světa strašnou hovadinu, ale to se naštěstí nestalo, ba naopak. Film je dokonce docela dost povedenej. Černej humor, kterym je film dost prošpikovanej, mám hodně rád a navíc je krásně vidět, že když se to umí, tak ke kvalitnímu filmu stačí chalupa, tři herci a pes. Hawlett je prostě komediant s velkmy potenciálem, jen tak dál. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v kanadském městě Burnaby, které leží nedaleko města Vancouver v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)
  • David Hewlett (Patrick) a Kate Hewlett (Marilyn) jsou i ve skutečnosti sourozenci. (Jacinda)

Reklama

Reklama