Reklama

Reklama

Tři království: Vzkříšení draka

  • Česko Tři království (více)

Jeho země je rozvrácena občanskou válkou a Zhao, obyčejný muž, proto vyslyší volání povinnosti a z nejskromnějších poměrů se na křídlech odvahy a vynalézavosti vznese až k velení armády, pověřené osvobozením země od ďábelského vojenského vládce. Zhaovo hrdinství se díky jeho skutkům, cti a snu o sjednocení rozděleného národa stává inspirací a legendou, ale jak léta jdou, trůn přechází z jedněch rukou do druhých, a válka zuří dál. Když je pak nastolen nový král, rozhodne se, že míru může být dosaženo jen definitivním zničením všech velkých vojenských vůdců – a stárnoucí Zhao se vydává do své poslední a největší války. Na cestu dobrodružství, které navěky pokryje jeho jméno slávou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jedná se o rozsáhlý velkofilm s monumentální výpravou. Bojové scény jsou působivé a výborně nasnímané. Také herci - ať už talentovaný Andy Lau anebo akční veterán Sammo Hung odvádějí kvalitní a přesvědčivé výkony. Oproti podobně laděným snímkům, ale postrádám nějakou propracovanější dějovou linii. Knižní předlohu sice neznám, ale i tak bylo dost znát, že příběh je dosti "osekaný" a spousta vedlejších motivů mizí kamsi do neznáma (např. láska hlavního hrdiny). Také závěr je otevřený a v podstatě nedospěje k žádnému emotivnějšímu vyvrcholení. I když se jedná o vizuálně zajímavý snímek, nového Tygra a draka rozhodně nečekejte. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Rok 228 n.l. Čína je rozdělena na 3 království. Lid trpí neustálými boji, bídou a hladem. Z tohoto chaosu povstal HRDINA …. Kdo jiný by měl dávat na obdiv umění války, dokonalou strategii a bojové umění než Čína. Válka jako šachová partie, davové scény a hrdinský boj muže proti muži. Mám ovšem dojem, že se zde snaha o vytvoření legendy nesetkala s potřebnými filmovými dovednostmi. Bojové scény sráží nepřehlednost a divná kamera. Scénář, který stojí a padá s hrdinskými skutky mocného bojovníka Zilonga je občas velmi efektní, ale bohužel to nevystačí na celý snímek. Ta ,,omáčka“ kolem by potřebovala pořádně okořenit. PŘÍBĚH**** HUMOR* AKCE*** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Doufam jsem a věřil jsem ve více. Příběh je pro ty, kteří nejsou seznámeni s čínskou historií, docela zmatený, pro západního diváka je tu navíc až zbytečně moc sentimentu, nostalgie. Bojové scény jsou zmatené, někdy děsivě setříhané a nepřehledné. Jediné, co lze vyzdvihnout jsou herecké výkony Andyho Laua, Maggie Q a Sammo Hunga. Bohužel děj jako takový příliš negraduje, nemáte šanci proniknout hlouběji do osudu hlavních hrdinů, maximálně sledujete jejich rozjímání. Legendární šest století starý román Romance of the Three Kingdoms by si zasloužil lepší zpracování a nejsem si jist, jestli to zvládne John Woo a jeho Red Cliff lépe (trailer mě moc nepřesvědčil). ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Čína, země s mnoha tradicemi a hlubokou historií. Saam gwok dzi gin lung se gap nebude jistě poslední z historických filmů o této zemi. Docela dlouhou dobu pamuje tento snímek, což moc nemám rád, ale to nebylo to poslední co se mi nelíbilo. Film zkrátka nepřinesl žádný nový nápad, bojové scény vypadali někdy hrozně a to nemluvím o zdlouhavém konci. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť historické prevedenie... začínam mať pocit, že v Číne sa len a len "bojovalo" (pravdaže si to nemyslím:)... samozrejme v rôznych časových intervaloch, zložením a o hrdinoch ani nevravím. Keďže mi tento štýl sedí a pohľad na obrovské vojská vážne môžem, nemôžem hodnotiť inak ako 7/10... len dodám, že hudobný podtext je úžasný, herecké výkony presvedčivé a dané prevedenie obsiahlo uspokojivé... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení bojové scény byl herec Andy On (Deng Zhi) jedním z kaskadérů zraněn v obličeji. A právě jizva na jeho horním rtu, kterou lze vidět v hercových pozdních filmech, je tohoto násilného aktu potomkem. Sám herec ji považuje za jakousi trofej za jeho pilnou práci na natáčení snímku. (Conspi)
  • Malou roli ve filmu má Qian Zhijun, známý jako Xiao Pang (Little Fatty). Ten se stal slavným v roce 2002, kdy se jedna jeho fotka objevila na internetu a poté se začala rychle šířit po internetových forech v Číně i zbytku světa. Postupem času se z ní stal internetový mem a Xiao Pang byl v roce 2006 označen jako jedna z nejznámějších tváří v Číně. Na své snadno získané slávě se rozhodl vydělat a sehnal si vlastního agenta, který mu brzy zařídil roli moderátora pořadu o vaření v jedné čínské televizní stanici. Role ve filmu Tři království: Vzkříšení draka je jeho filmovým debutem. (Raztubyl)

Reklama

Reklama