Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (110)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Labyrint z istého, ale tvorcami nezamýšľaného hľadiska môžeme považovať za experiment. Expozícia trvá vo väčšine filmov cca štvrtinu stopáže, ale Houška sa rozhodol, že tá v jeho diele odvážne dve tretiny. Čiže čakanie, kedy sa to konečne rozbehne je skoro až nekonečné. No a keď sa to rozbehne, je to chvíľami fajn nasnímané, zvraty som nepredpokladal, čo ale neznamená, že sú kvalitné a uveriteľné. No a keď už som myslel, že film vytasí najväčšie esá z rukáva, tak prišiel koniec a kvázi dômyselná hra s tajomstvom. V kinách tento film musel pôsobiť veľmi bizarne, na dvd v noci doma je to ako nejaké ľubovolné ultralacné americké hororové béčko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Labyrint“ je hezký pokus, ale prostě u toho pokusu zůstává. Nemám pocit, že by tenhle film dělal člověk, který má ponětí o tom, jak natočit horor. Prostě měl nápad, který se mu líbil, možnost dostat se do zajímavých lokalit, kde by mohl natáčet, a tak se do toho pustil. Proč ne. Český hororový trh je malý, mohlo by zaujmout v podstatě cokoli. Jenže lidé mají povědomí o tom, jak by měl vypadat kvalitní hororový film. Tohle není ten případ. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na české poměry a navzdory zdejšímu hodnocení mnohem méně blbé než sem čekal.Co víc v určitých momentech ve druhé půlce se tvůrcum celkem daří pracovat s atmosférou a po laxní první polovině se dá labyrint bez problémů odkoukat.V jednu chvíli bych snad dal i čtyři hvězdy,ale vzhledem k tomu,že první půlka připomíná kriminálku Anděl a celem trvá,než se vše správně rozjede,zůstanu u tři.navíc i ten konec je takový hodně uvařený z vody.Každopádn snaha se cení a klidně víc podobných filmů...60% ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Všeobecné plivání na Labyrint mi navodilo dlouhé chvíle zmatení. Těšil jsem se na megasračku (některé z nich jsou pozoruhodné - třeba Maturita) a dostal jen docela průměrný film. Zmatení střídá zklamání :-). Nejdřív to ucházející: Casting (až na hlavní roli) neodvedl špatnou práci. Dal mi poznat nadějné herce, o nichž jsme neměl tušení (uvolněný Jan Zadražil, Petra Ptáčková) a ukázal herce povědomé, nepoznané mimo bezpečné teritorium (zajímavě úchylný Martin Zbrožek). Dialogy přirozené jako v devadesátkové generační komedii a za kameru by se nestydělo ani podobně laděné euro-béčko; ano, myslím to jako poklonu. Věci podezřelé: To, že si tvůrci dovolili víc než polovinu filmu vodit postavy po Starém městě, povídat si nezávazně o kabale a provádět rešerše po knihovnách, je možná dramaturgická blbost, mně to ale nevadilo. To horší: Pokusy o nečekané zvraty, nečitelnost a tzv. logické rozpory, je-li něco takového ve filmu o bráně do astrálních světů možné mít. Téměř u zadku. To hrozné: Po většinu času Lucie Vondráčková, kterou z nepochopitelných důvodů pořád někdo balí, aniž by bylo jasné, jak to dělá. Amy Schumer bez vtipu. Jako herečka je věrohodně pouze v polohách protivná a (strašidelně) hysterická. Její filmová smrt (jé, promiňte, to jsem nechtěl) skýtá zadostiučinění. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Mystické, tajemné, ba hororové světy mě baví. Ale tento snímek je hodně špatný. Dialogy, scénář, herci a v podstatě vlastně nakonec celá režie je dosti zoufalá. Nějak jsem v důsledku nepochopil komu vlastně o co jde a celý film působí poněkud amatérsky. No, hodně. Radostiv byl jsem pouze z tajemných zvuků, ruchů a šrumů. Škoda... [2/1O] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Lucie Vondráčková při natáčení filmu zhubla o 5 kg. (LEGACY)
  • Při natáčení ve Znojemském podzemí se zranil kameraman Martin Matiášek a musel být operován. (Blaster33)
  • Celkem byly čtyři verze scénáře. (Bauer)

Reklama

Reklama