Reklama

Reklama

To se stává

  • Austrálie Accidents Happen
Trailer

Obsahy(1)

Patnáctiletý Billy Conway se stane svědkem tragické nehody, která ještě více naruší už tak hodně dysfunkční vztahy v rodině Conwayů, žijící na krásném a upraveném americkém předměstí. Jenže nehody se prostě stávají a tak se rodina plná rozdílných charakterů musí opět stmelit. A ne náhodou bude oním tmelem právě malý Billy. (vorheese)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět, ale vzešel z toho takový normální film, který ani nenadchne, ani neurazí. Jinak u filmu jsem se skvěle bavila, výborná hudba, zajímaví herci, dobrý příběh, ale mohlo z toho být něco víc. Trochu víc propracovat skutečnost, že nehody se stávají. Co ale musím uznat, že ten konec filmu neměl chybu. Takže opět 3-4*(mám pocit že poslední dobou toto hodnocení dávám často, prostě malá bodovací stupnice). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem objevila skvost, na nějž po dnešním prvním shlédnutí nedám dopustit a silně věřím, že se k němu ještě nejednou vrátím. Herci (Geena Davis po všech těch letech opravdu září), hlášky, dopředu nepředvítalné zvraty, hudba a celkově špičková atmosféra, jakou jsem naposledy cítila snad ze Světa podle Garpa, jak se tak rozpomínám. Kolikrát bych krátila, ale tentokrát by mi vůbec nevadilo, kdyby na stopáži tolik nešetřili, necelá hodina a půl je u mě asi jediným, ikdyž docela drobným, záporem. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nikdy nebudu házet bowlingovou kouli na cestu a radši ani do kanálu ne. Už jenom samotnej úvod nutí diváka dát plnej počet. Na něco jako je tohle tu ale neni dost hvězdiček, protože závěr to všechno ještě umocňuje. Accidents Happen je nesympatičtější a nejpohodovější film za poslední dobu, přičemž během sledování prožijete všechny druhy emocí od smíchu až po pláč a dost možná nebudete chtít, aby skončil. Osobně bych si to pustil hned znova a pak klidně zase a pořád by mě to bavilo. Samozřejmě je tady jeden fakt a sice ten, že film se nebude líbit každýmu, to už ale neni chyba filmu, nýbrž vaše. Výbornej hudební doprovod společně s kamerou, režií a výkony všech zúčastněných (Geena Davis hraje skoro oscarově) vytváří zážitek, po jehož konci by vás mohli skolit lžičkou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príjemný mix čiernej komédie a katarznej drámy. Rád si pozriem filmy o dysfunkčných rodín a tento film je fajn. Film je nádherne spracovaný a spomalené sekvencie nehôd sú úžasne natočené. Naozaj oceňujem režiséra Andrewa Lancastera, ktorý zvolil jednoduchý príbeh a vykreslil ho tak dobré, plus komický pohľad na vážnu tému bol úplne iný. Geena Devis odviedla fantastickú prácu a jej komické načasovanie bolo jednoducho dokonalé. Opäť dokázala, že je skvelá herečka. 6/10 ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Stane se to asi u jednoho filmu z padesáti, ale tentokrát šlo o jasný přešlap a s Blue.Poison se mineme hodnocením. Uznávám, že lidé jsou zvyklí na schématická dramata a přijít s něčím ojedinělým není v dnešní době mainstreamu snadnou záležitostí. Přesto bych od Accidents Happen očekával trochu víc než jen přehlídku absurdních nehod a trapasů. Mám pocit, že mi i celkem došlo, co mi chtěl autor povědět, jenže se mu to povedlo spíš jen tak naznačit. Sám sobě se divím, kolikrát jsem se zasmál a i pobavil, jenže i tak to bylo málo a hloubku tohoto dílka prostě nedocením. Ani tragikomedie by dle mého neměla vynechávat některé základní aspekty filmu a kdo mě zná, ví, že pro mě je v prvé řadě nejpodstatnější příběh. Ten zde velmi pokulhává, vlastně jako by ani nebyl. Film jen tak plyne, jako když padá prach v přesýpacích hodinách, jenže když je otočím, padá dál a dál... a tak stále dokola, nic se nestane. Stejně tak, jako by se nic nestalo, kdybych si Accidents Happen dnes odpoledne nepustil, jenže je to tak, nehody se stávají. (40 %) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film, ktorý sleduje rodina Conwayovcov v autokine, je krátkometrážna komédia Pardon My Backfire (1953) zo série The Three Stooges. (Laslo)

Reklama

Reklama