Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Ikdyby se mi nelíbila svérázná hudba, kterou Sigur Rós vytvářejí - líbil by se mi tento dokument beze zbytku. Je nejenom o návratu "hvězd" domů, je nejenom o krásách Islandu. Je i o tom, že krásná místa je potřeba uchovávat nejen v srdci, je o tom že hezké věci se dají dělat i bez vidiny peněz. Mimochodem: hudba Sigur Rós se mi velice líbí... ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Jemná hudba, ostrý mráz. Pamätám si sekvenciu z jednej z posledných častí seriálu „Monty Pythons: Flying Cirkus“ , kde Graham Chapman predával med. Bol z Islandu a tvrdil,že na Islande sú len ryby a ľad. Ó, ako sa tento veľký komik mýlil. Island je priam inkubátorom hudobných umelcov. A Sigur Ros sú veľký fenomén v mojich očiach. Ich ambient hudba je veľmi jemná, a tak ako Islandský mráz, sa vám dostane priamo pod kosti. Dokument chlapci a dievčatá zo skupiny nazvali Heima – domov. Postupne prechadzajú z mesta do mesta, a hrajú na zaujimavých lokáciach. Malé koncerty s postupne rozrastajúcim sa publikom, a zábermi z Islandu, ktorý je vážne FUCKING BEAUTIFUL, ma fakt dostali. Skvelá hudba, krásna krajina a sympatickí umelci, zachovávajúci si absolútnu pokoru. ()

Reklama

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, nemám rád dokumenty o hudebních kapelách. Nezajímá mě jak žijou, co dělají a tak. Je mi to u prdele. Zadruhé, tahle hudba je mi hooodně cizí. Prostě člověk, který "vřeští" jako by ho tahali za kule, to prostě není můj šálek kávy. Obecně při post-rocku necítím nic, co bych měl při poslechu hudby cítit. Tohle jsou moje subjektivní pocity. Takže sledování tohohle bylo pro mě malým mučením. Ale abych jen nekritizoval, objevují se zde krásy Islandu, které nelze opomíjet. Začáteční video pozpátku bylo hezké. Jinak velká nuda. Proto 2*. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Hudba Sigur Rós se mi vždycky líbila, ale po tomto filmu se podle mě její dosah ještě znásobil. Ve spojení s nádhernými obrazy Islandu se jedná o dokonalé audiovizuální dílo, které mi doslova vyrazilo dech. Je vidět, jaký respekt má kapela ke své rodné zemi a její hudba jako kdyby vycházela přímo z nitra Islandu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Cestovní kancelář Sigur Rós Vás zve na Island. Ukážeme Vám tu nejčistší přírodu, uvidíte vodu bublající mezi kameny až k vodopádu, orla obletujícího zelenou horu v mlžném oparu a když budete řádně naslouchat, tak z povzdálí uslyšíte hudbu pracovníků naší cestovní kanceláře, která jakoby pomalu prosakovala na povrch z naší podmanivé krajiny. Trochu ukňouraný zpěv našeho kolegy by možná potřeboval trochu vyhladit, ale doufáme, že Vás to od návštěvy našeho krásného ostrova neodradí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama