Reklama

Reklama

Zombie: Začátek

  • Itálie Zombi: La creazione (více)

Obsahy(1)

Stylové rozloučení Bruna Metteie s hororovým žánrem. Sharon (Yvette Yzon), která jediná přežila hrůzy Ostrova smrti, se vrací na místo svých nejhorších nočních můr. Ale tentokrát už není sama. Doprovází ji perfektně vyzbrojené vojenské komando, odhodlané postavit se lidožravým nestvůrám. I přesto jde o nerovný boj. Skupina vojáků proti obrovské přesile nemrtvých zrůd nemá příliš šancí, a tak se z průzkumné mise stává boj o holé přežití. Boj, během kterého hrdinové postupně zjišťují, jak vlastně všechny ty hrůzy začaly. (Řitka video)

(více)

Recenze (70)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Matteiho zombíckej srágory konečne prináša to čo som chcel - poriadnu trashovú zábavu. Zo scenárom si nikto hlavičku nelámal, taliansky šikulkovia jednoducho do detailov okopírovali Cameronových votrelcov a dosadili tam miesto exomorfov hnijúcich mŕtvoliakov. Mattei je ako režisér úplne nemohúci a podobne sú na tom aj jeho "herci". Ale je tu zombie trpaslík ktorému z hlavy vyrastá oko na stopke, dáka opičia potvora ( naprosto nezmyselne obsadená ) z ktorej uvidíme len chlpaté ruky alebo mimozemsky vyzerajúci Ufónbíci s holými zadkami. Záver s rodiacimi ženami pripojenými na potrubie a papundeklovým mozgom vo fľaši potom nádherne uzatvára celý ten úžasne dementný, amatérsky, masakrálny patvar. Až mi je ľúto že ten debil Mattei natiahol brká, bez neho to bude už len polovičná sranda. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestliže mě ve své brakovistosti, amatérštině a bezduchosti dokázal předešlý Zombie: Ostrov smrti zaujmout jakýmsi vnitřním kouzlem natolik, že jsem byl ochoten dát mu 3*, tahle až parodická vykrádačka Vetřelců s lehkým odkazem ke druhému Rambovi (ten klášter mě fakt rozesmál) postrádá naprosto všechno, co by nějak zaujalo a naopak hýří vším, co velice smrdí odpadem, čistým, nemilosrdným. Tohle je patlanina bez špetky smyslu non plus ultra. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Zombie: Začátek je přímé pokračování Zombie: Ostrov Smrti. Jediná přeživší masakru na "Ostrově Smrti" doktorka Sharon se po hrůzném zážitku uchýlí do kláštera, kde ji zanedlouho navštíví zástupce vědecké společnosti a nabídne jí dobře placené místo u firmy, ovšem pod podmínkou, že se Sharon vrátí s komandem vojáků na ostrov, kam byly převezené vzorky samotných zombies. Údajná záchraná mise se mění opět v zombie masakr. Děj je oproti Zombie: Ostrov Smrti mnohem svižnější a zábavnější. Herecké výkony jsou taktéž mnohem přirozenější i u hlavní role Sharon v podání Yvette Yzon. Masky zombies a gore efekty jsou také povedené. Ale opět mě dostalo pár zombie nezvyklostí, například oko v tykadle na hlavě jedné zombie. Samozřejmě je tu podobnost s Vetřelci, ale to mi vůbec nevadilo, až na mluvící mozek. Celkově vzato Zombie: Začátek je o třídu lepší než jeho předchůdce. Takže u mě za tři hvězdy. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Film je natočený jako telenovela s výkony pornoherců. Naprosto přesně okopírovaný děj Vetřelců. S tím rozdílem, že režisér se bál obsadit dítě, na androida ještě není doba a místo královny vetřelců uvidíme velký mozek, který rodí zombie děti. Chybí gore scény, které jsou na obalu slibovány. Musím ale ocenit pěkné masky a to, že příběh vetřelců je vždycky skvělý. ()

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je vážne sila. Za celý život som nevidel takú strašnú vykrádačku. Tu sa nevykrádajú len scény ale aj dialógy. Vtipné mi príde, že Spielberga a jeho DreamWorks idú žalovať za to, že Disturbia vykrádala Okno do dvora (čo je tvrdenie riadne za vlasy pritiahnuté) a táto sračka ostáva bez povšimnutia? Scenáristovi očividne stačilo napozerať Votrelcov, zameniť alienov za zombíkov a ejhľa movie je na svete. Herecká a technická stránka filmu je na takej mizernej úrovni že vzájomné zrovnávanie s Aliens je absolútne nepredstaviteľné. Nízkorozpočtový, amatérsky, neoriginálny bullshit. Tvorcom prajem zdĺhavý a finančne zdrvujúci súdny spor. ()

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulkách je chybně uvedeno "Zombie: The Beginnig", namísto "Beginning". (D3NJI)
  • Režisér Bruno Mattei několik měsíců po dokončení filmu zemřel. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno