Reklama

Reklama

Zombie: Začátek

  • Itálie Zombi: La creazione (více)

Obsahy(1)

Stylové rozloučení Bruna Metteie s hororovým žánrem. Sharon (Yvette Yzon), která jediná přežila hrůzy Ostrova smrti, se vrací na místo svých nejhorších nočních můr. Ale tentokrát už není sama. Doprovází ji perfektně vyzbrojené vojenské komando, odhodlané postavit se lidožravým nestvůrám. I přesto jde o nerovný boj. Skupina vojáků proti obrovské přesile nemrtvých zrůd nemá příliš šancí, a tak se z průzkumné mise stává boj o holé přežití. Boj, během kterého hrdinové postupně zjišťují, jak vlastně všechny ty hrůzy začaly. (Řitka video)

(více)

Recenze (70)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu velký krok dopředu.Sice je to naprosto amaterská kopie dvojky Vetřelců,ale jak herci,tak efekty už jsou na daleko lepší úrovni a i jakž takž scénář už nevkládá do úst hrdinů ty nejimbecilnější věty,co snad šli vyslovit,tak jako v Zombie: Ostrov smrti,to byl vážně karambol :).Celé to má docela slušný spád a i krvavých efektů je poměrně dost.Bruno Mattei zkrátka sice zůstal až do smrti věrný těm největším filmovým brakům,ale na rovinu musím uznat,že se rozloučil skutečně důstojněji,než se dalo z jeho předešlé tvorby očekávat. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

O proti prvnímu dílu Ostrov smrti ,kdy už jsem věděl co mě čeká. Jsem byl docela překvapen ano je to amateřina nejhrubšího zrna ,ale přesto mnohem lepší než první díl. Tam si lidi hráli na herce a to je mnohem těžší (výsledek je znát děs a běs) než si hrát na vojáky v uniformě poslouchat rozkazy je mnohem snaží a koukatelnější než předstírat hraní. Když pominu opět děsný obraz myslím materiál a zpracování ,který vypadá jak amateřina točená někde na koleni a televizně zpracovaná. Proč tomu tvůrci nedali filmový kabát každý béčkový film má aspoň kvalitnější obraz i barvy. Tady to prostě působí moc uměle. Přesto je to opoznání lepší než Ostrov smrti. Jediná přeživší je nucena se vrátit na ostrov ač nechce ,ale nikdo jí to nevěří jen jistá společnost jí zaměstná ,ale pod podmínkou ,že se vrátí. O tom ,že to nedopadne dobře netřeba ani hovořit. Masky zombi jsou celkem slušný a i orgie rovněž. Asi stěžejný scéna je narození zombi mimina to je hustý ,pak se krásně usmaží jak zvrhlé. Doufám ,že už víc podobných paskvilů se nenatočí. U mě tak 2 těch 35 až 40%. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Toto je dílko skutečně jen pro zaryté fanoušky. Všichni ostatní v tom budou vidět pouze totální plagiát Cameronových Vetřelců a naprosto tupé dialogy typu "...nalodíme ženy a děti a zmizíme...". Král italského trashe Mattei však ve svém posledním díle naservíroval svým fandům tolik vymazlených pamětihodných scének, že musí být spokojeni. Já jsem. Tři a půl *. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Už už jsem se těšil, že to fakt bude tak příšerný film až bude super. Ale (teď hooodně černohumorně) Bruno Mattei to musel točit snad v koma na smrtelné posteli, protože zase se to rozplizlo na shluk nesourodých telenovelových záběrů, příšernou "velkolepou" hudbu a opakovačky tuctových explozí. Zase škoda. A to to fakt mělo náběh stát se stejným cool zmetkem jako Matteovy starší Krysy. ------- P.S. vím co chcete vědět - kozy tentokrát nebudou vůbec :-( ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Matteiho zombíckej srágory konečne prináša to čo som chcel - poriadnu trashovú zábavu. Zo scenárom si nikto hlavičku nelámal, taliansky šikulkovia jednoducho do detailov okopírovali Cameronových votrelcov a dosadili tam miesto exomorfov hnijúcich mŕtvoliakov. Mattei je ako režisér úplne nemohúci a podobne sú na tom aj jeho "herci". Ale je tu zombie trpaslík ktorému z hlavy vyrastá oko na stopke, dáka opičia potvora ( naprosto nezmyselne obsadená ) z ktorej uvidíme len chlpaté ruky alebo mimozemsky vyzerajúci Ufónbíci s holými zadkami. Záver s rodiacimi ženami pripojenými na potrubie a papundeklovým mozgom vo fľaši potom nádherne uzatvára celý ten úžasne dementný, amatérsky, masakrálny patvar. Až mi je ľúto že ten debil Mattei natiahol brká, bez neho to bude už len polovičná sranda. ()

Zajímavosti (2)

  • Režisér Bruno Mattei několik měsíců po dokončení filmu zemřel. (Terva)
  • V závěrečných titulkách je chybně uvedeno "Zombie: The Beginnig", namísto "Beginning". (D3NJI)

Reklama

Reklama