Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tahle loupež se skutečně podařila. Bez jakéhokoli respektu nastoupili do vojenské základny Camp Pendleton, ukradli tam přes čtyři miliony dolarů a nakonec se jim podařilo uniknout uneseným nákladním letadlem. A přesto nakonec přišly potíže - jeden člen komanda, Bert, se rozhodl podrazit všechny ostatní a vprostřed útěku vyskočil s padákem a především s celým lupem kdesi nad floridskými kukuřičnými poli. Že by ztrestání jednoho odpadlíka nemělo být pro takové profíky kdovíjakým problémem? Inu, nemělo, kdyby se ale Bert rozhodl vyskočit kdekoli jinde. Jenže tohle místo je jiné. Zvláštní. Nelidské. A ožívají tam běsy z těch nejhorších snů ztělesněné do postav vraždících polních strašáků, kteří neznají smilování. Proč? Jak? To všechno jsou otázky navíc, protože na téhle farmě v zemi nikoho nepřicházejí odpovědi. Zde se jen umírá. Syrový a vynikající atmosférou ve stylu Romerovy Noci oživlých mrtvol prosycený horor natočil v roce 1988 americký režisér kubánského původu William Wesley. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film jistě ocení především milovníci horrorů 80.let. Kukuřice, vrány (pravda, vycpané, ale jsou tam!), strašáci a banda lumpů, co se ztratila. Pěkná kamera (kupodivu občasná ručka nevadila), příkladná hudba (Terry Plumeri) a slušivé efekty doprovázené temně červenými šplouchanci. Nejlepší je samozřejmě, kromě ušmiknutých rukou a rozpáraných hrudí (ty zkrvavené peníze bych vybírat nechtěl...), noční atmosféra. Líbila se mi i myšlenka, že se na onu farmu nedostali náhodou...vojenský experiment není vyřčen naplno, ale nabízí se. Očividná je inspirace filmy jako: Zombie 2, Mlha od Carpentera a Predator. Celkově bych dal 3*, ovšem jednu musím přihodit za pejska krmícího se vnitřnostmi...ňam! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mne sa Scarecrows náramne páčili. Vždy som mal radšej horory, v ktorých zlu čelí ozbrojená bojaschopná skupinka než partia bezbranných teenagerov, idúcich ako ovce tupo na porážku a toto kritérium Scarecrows spĺňa. Zatuchlý nočný zapadákov má parádnu atmosféru, zabijácke hlášky zlodejskej bandy pôsobia v tomto ponurom prostredí dosť desivo a najväčší potenciál sa ukrýva v strašiakoch, ktorí sú vskutku svojskými hororovými kreatúrami a miestami z nich veru ide hrôza. Strašiaci sú skrátka hororom každým coulom a trochu sa divím, že si v 80. rokoch nevyslúžili väčšiu pozornosť divákov, nedočkali sa ďalších pokračovaní (aj z omnoho slabších hororov sa stali série) a prakticky upadli do zabudnutia... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přesto, že miluju "strašácký" filmy (Messengers 2 nepočítám) a vyhledávám je, tenhle mi pořád jaksi unikal. A musim konstatovat, že si hned našel cestu do mé sbírky hororů. Získal si mě totiž svou atmosférou, která místy připomíná paranoiu, a množstvím docela brutálních scén, kde není nouze o sekání hlav, řezání končetin, vyvrhnutí a následné vycpání slámou a podobné chuťovky. Strašáků je několik a dokonce disponují nadpřirozenými schopnostmi, jako napodobovat hlas svých obětí, aby jim to lovení v polích šlo trochu snáze. Na druhou stranu by film mohl obsahovat méně "chlapáckých" dialogů, kde se to hemží samým "You Fucking Asshole, Motherfucker shit" a podobných hlášek, které tvoří skoro půlku filmu. Ale co, na 80 minut jsem se výborně bavil, takže za slušných 70%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel spíše průměrný film s parádníma záporákama. Škoda. Film měl potenciál a gore scény byly parádní, ale celí to působilo skoro spíše jako akční film, čekal jsem atmosféru pole kde pomalu budou strašáci zabíjet, ale dostal jsem spíše pole kde se neustále děje nějaká akce. Což mi přišlo spíše na škodu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborné béčko, které nadchne především klasickou osmdesátkovou atmosférou a na tu dobu i slušnou porcí brutality... Rozřezaná těla, sekaní hlav, rukou, ničeho se tenhle kus nebojí a neuhýbá cudně kamerou... Což je jen dobře... Strašáci jsou perfektní, určitě dokáží mnoho kusů i vyděsit, mě osobně trochu štvaly jejich nadpřirozené schopnosti, to si tvůrci mohli odpustit... Každopádně, horory se strašáky mám rád a tenhle patří mezi ty lepší... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený už v roku 1984. Natáčanie trvalo 24 dní a prebiehalo neďaleko mesta Davie na Floride. Po dokončení bol film predaný produkčnej spoločnosti Manson International Pictures, avšak tá o 7 mesiacov zbankrotovala. Film sa tak vďaka producentovi Cami Winikoffovi dostal do distribúcie až o 4 roky neskôr a zarobil celkom 3 milióny dolárov, oproti pôvodnému rozpočtu 425 tisíc. (Jello Biafra)
  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasy Film v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama