Reklama

Reklama

Carl Fredricksen je bývalý prodavač pouťových balónků, který je nucen se vystěhovat z domu, který společně se svou zesnulou manželkou Ellie postavili. Místo odchodu do domova důchodců se ale odhodlá k činu. Ke střeše svého domu přiváže tisíce balónků, vystoupá s domem k nebi a vydá se do Jižní Ameriky, jak to kdysi dávno slíbil své ženě. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Je to osmiletý chlapec Russell, který se ocitl na jeho zápraží právě v okamžiku, kdy se dům vznesl k nebi. Starého muže a malého chlapce na společné cestě do Jižní Ameriky čekají úžasná dobrodružství, na která nikdy nezapomenou. (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 407)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Veverka vyleze na strom a řekne: "Zapomněla jsem si udělat zásoby na zimu a teď chcípnu." Cha! Prvních patnáct minut k nezaplacení, nádhera. Pak ale dostává dění na obrazovce nehorázný downgrade, který zpět do oblak nevyzdvihne ani ukecaný Maxipes Fík. Celý příběh je hrozně urychlený, vyjma pár momentek působí animace jak z minulého století a pro mne typický trademark Pixaru - emoce, zde naprosto chybí. U Wall-E jsem měl na krajíčku, v Autech fandil Bleskovi a s myším kuchařem se radostně křenil na každým vydařeným jídlem. Tady mne čekalo pouze prázdno a zbožné přání, ať už ta taškařice skončí. Na závěr ještě pár do očí bijících nelogičnosti: 1. Tolik balónků by tu barabizno neuneslo 2. Cestovateli Charlesi Muntzovi muselo být téměř 100 let a přesto se chová jak čerstvý čtyřicátník 3. Děda svůj domeček starý X let uhasí během pár sekund pomocí kusu hadru. P.S. Proč vůdce psí smečky mluví jako Smradupán z Pár pařmenů?! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem před pár dny uviděl nominace na Oskary, tak jsem si říkal, co sakra dělá animák v hlavní kategorii? Jenže čerstvě po zhlédnutí tohoto snímku to začínám chápat. Když je totiž něco takhle vychytané (začáteční životní příběh) tak vtipné ("Veverka!", souboj staříků) a tak krásné, tak mi nedělá problém uznat fakt, že i do téhle kategorie patří. Vzhůru do oblak je další skvělá Pixarovka (já vím, kdo by to byl od Pixaru čekal, že? :-)) která mě chytla od začátku a pustila až na konci. Skvělá hudba, skvělý příběh a hlavně hravá myšlenka (dům poháněný balónky). A to se mi na Pixarovkách líbí, i když jsou určeny hlavně pro děti, tak ani dospělí se u filmu nenudí. Zkrátka a dobře, viděl jsem tento film zatím jednou, ale už teď si u mě získal místo v TOP 10 animáků! P. S. Je zvláštní, jak mají animáky skvělý dabing. Pes Doug namluvený Pavlem Liškou byl opravdu skvělý! ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, ale překvapivě ne tolik, jak jsem si myslel. Neřekl bych, že Pixaru dochází dech, jen se podle mě začíná trochu opakovat. Děj je místy až nepříjemně předvídatelný a tvůrci příliš okatě hrají na divákovi city. Nejvíce jsem ale postrádal klasický Pixarovský humor. Vyloženě vtipných míst je kupodivu málo (a většinu z nich zabyl český dabing, sorry Pavle Liško). Připadá mi, že si tvůrci nedostatečně vyhrály s tajemnou džunglí (kromě otravného ptactva a mluvících psů jako by tam nic nebylo) a do detailně vymazlených světů Příšerek, Úžasňákových nebo Nema má Up bohužel daleko. Ve světě animovaných snímků se pořád jedná o špičku a film dokáže zabavit všechny bez rozdílu věku. Mému srdci jsou ale přeci jen již jmenované Pixarovské kousky o něco blíž. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu to vysoky hodnoceni. Zacatek je paradni, to jo, paradni seznamovaci/starnouci sekvence, lehce depkoidni atmosfera jedinyho domku uprostred staveniste a utek a splneni snu v podobe leticiho domu k vodopadum. Potud vse perfektne funguje a ja se stoprocentne bavil. Maler je, ze tohle vse trva tak pul hodiny. Zbejvajici hodinu uz to je dosti detinsky, particka ve slozeni dedek, kluk, divnej ptak a mluvici pes utika pred smeckou mluvicich psu a je to furt stereotypne to samy az prakticky do konce. Sice to je vcelku akcni, ale to nevyvazi fakt, ze uz tvurci moc nemeli co vypravet, myslenku s leticim domem nedokazali patricne rozvest a ani tady nejsou nejaky skvele napsany nosny postavy. Tentokrat vyslednej dojem nevylepsi ani animace, ne ze by byla spatna, jen Pixar vsadil na roztomily tvary, vse je takovy kulaty a maly, ale ve vysledku to pusobi jen strasne jednoduse, zadny predhaneni se, kdo ma kde kolik chlupu se tady nekona, tohle jsou jen takovy hrube nacrtly postavy. Celkove to sice vylozene nenudi, ale proste Pixar ma daleko na vic, az mam skoro chut dat jen 3*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po slabém Wall-E opět trošku dospěleji vypadající animák Pixarovců. Sám jsem si na začátku říkal jak tohle můžu přežít. Nesympatický dědek a otravný klučina. Naštěstí ale tvůrci přibalili nějaké ty vedlejší postavy. Opravdu jsem už začínal pomalu žehrat na to jestli nedocházejí v poslední době Pixaru nápady. Musím hned odpovědět že nedocházejí. Lítající barák, mluvící psi a hlavně jeden sympatický pták. Nejvíce mě dostala scéna kdy záporák spraví svému Beta psu mluvítko a on začne mluvit pomalu jako Darth Vader. Dost mě zarazily smutné scény zkraje filmu, které byly opravdu hodně dojemné až jsem málem zamačkával slzu i já....... No nakonec samozřejmě vše dobře dopadne. PS: Pro mě jednoznačný král animovaného filmu pro rok 2009. Druhé shlédnutí totiž tento animák vytáhlo ještě více vzhrůru. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (54)

  • Režisér Pete Docter se nespokojil pouze s fantazií a s částí štábu se osobně vypravil do džunglí Jižní Ameriky, aby vize krajiny, do které míří hlavní hrdinové, byla co nejautentičtější. (Olík)
  • Scéna, ve které se domek za pomoci 20622 balónků vznesl, byla nejnáročnější animací, kterou do té doby studio Pixar vytvořilo. (oje)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama