Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední vystoupení Tarji Turunen jakožto členky Nightwish. Záznam koncertu této finské gothic metalové kapely byl pořízen 21. října 2005 v Hartwall aréně v Helsinkách. DVD obsahuje také fotogalerii a dokument "A Day Before Tomorrow" (okolo 55 minut), který zachycuje kapelu 15 dní před tímto velkým koncertem.

Playlist: 1. Dark Chest Of Wonders
2. Planet Hell
3. Ever Dream
4. The Kinslayer
5. Phantom Of The Opera
6. The Siren
7. Sleeping Sun
8. High Hopes
9. Bless The Child
10. Wishmaster
11. Slaying The Dreamer
12. Kuolema Tekee Taiteilijan
13. Nemo
14. Ghost Love Score
15. Stone People
16. Creek Mary's Blood
17. Over The Hilld And Far Away
18. Wish I Had An Angel (darkdaze)

(více)

Recenze (91)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som tým pravým fanúšikom Nightwish, takže niekoľko piesní som z ich repertoáru odohraného na tomto koncerte nepoznal. Ak by som ich mal viac napočúvaných, bolo by to určite za 100%. Perfektná rocková show bez zbytočných efektov a experimentovania. Ak chcete vidieť a počuť ich undergroundové hity naživo, na tomto zázname ich dostanete bez väčších zmien. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Hmm .. co tady dodat .. důstojně a v plné síle a kráse (Tarja) .. potom co procestovali za poslední dva roky společně velký kus světa .. skončila předčasně jedna éra .. (dle vyjádření pánské části skupiny byla Tarja údajně občas dost nespolečenská .. co si pod tím mládenci představovali je dost dobře vidět na záběrech ze šatny a ze zákulisí, kde je ona zcela určitě jediná střízlivá) .. škoda, opravdu velká škoda ... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nightwish v roce 1997 osvěžili celou metalovou scénu, když přišli se zajímavou a originální kombinací metalových nástrojů a operního zpěvu, čímž značně přispěli k dotvoření žánru zvaného symphonic metal (ano symphonic, nikoliv gothic). Jejich muzika vyžaduje talent a jelikož ten Nightwish opravdu měli, brzy se stali legendou. Nebudu chodit dlouho kolem horké kaše, End of an Era je zkrátka nejlepší hudební DVD, které se mi dostalo do rukou. Tarja je krásná ledová královna a její hlasové vybavení nezná hranic, spolu se Sandrou Nasic (Guano Apes) je u mě jednoznačně nejlepší zpěvačkou vůbec. Kapela předvedla parádní show, odehráli vesměs své nejlepší hity s takovým nasazením a precizností, že místy snad až předčili některé své studiové nahrávky. Pro podpoření atmosféry si své místo našly také kouřové efekty, plameny, konfety a ještě k tomu sithla Tarja i několikrát obměnit šaty... Ach jo, tohle bych chtěl vidět na vlastní oči. 10/10 ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Dokonalý koncert. Zajímalo by mě, jak se chlapci cítili, když s Tarjou naposled hráli a ona si netušíc mohla vyzpívat duši. Prostě Tarja je nenahraditelná, a de to vidět. Nová Anette se asi pokouší o nový styl "pop metal" :) Nikdy už to nebudou ti Nightwish, které všichni milovali, ale budiž, nebudu nikomu brát názor. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Koncert, který uzavřel jednu kapitolu Nightwish. Byla to doba, kdy ještě koncertovali společně s Tarjou Turunen, zpěvačkou s úžasným hlasem. Při jeho poslechu mě několikrát mrazilo v zádech a vlastně mám ty samé pocity kdykoliv, když si je s Tarjou pustím. Nechávám se jejím sametovým hlasem unášet někam do neznáma. Bohužel, už je v této sestavě nikdy neuvidíme. ()

Zajímavosti (5)

  • Tarja sa počas koncertu ukázala v šiestich rôznych šatách. (Lukoh)
  • Figúrka, ktorú má na keyboarde pripevnenú klávesák Tuomas Holopainen, je pirát Jack Sparrow z populárnej ságy Piráti z Karibiku. (Lukoh)

Reklama

Reklama