Reklama

Reklama

6nyeonjjae yeonaejung

  • Jižní Korea 6년째 연애중 (více)

Obsahy(1)

Jae-young (Gye-sang Yun) a Da–jin (Ha-neul Kim) spolu chodí už šest let. Vztah ale není zdaleka ideální, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jae-young potká v práci náhodou děvče, které zde pracuje brigádně, a začne se s ním až příliš seznamovat, při čemž Da–jin pozná jednoho designéra, a začne se také sbližovat. Tyto události způsobují v jejich vztahu problémy… (Laputa)

(více)

Recenze (15)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý romantický film. Má celkom dobrý príbeh o mužovi a žene, ktorí už šesť rokov tvoria pár, kvôli čomu už vášeň medzi nimi dávno upadla a nahradil ju stereotyp a pocit, že sa berú navzájom ako samozrejmosť a preto ich vzťah má aj mnohé problémy a keďže obaja práve v práci našli niekoho nového, kto o nich prejavuje záujem, musia si ujasniť svoje priority. So spracovaním som nadmieru spokojný, už kvôli tématike mi bolo jasné, že toto určite nemôže byť vrchol žánru, lebo len predsa zápletky o dvoch odlišných ľuďoch, ktorí sa len zoznámia ponúkajú v rámci žánru omnoho väčší potenciál, nž tento prípad, kde už ten pár dlhodobo tvoria, ale napriek tomu si prakticky ani nemám na čo sťažovať. Už od začiatku si to nastaví výrazne nadpriemernú úroveň a pozerá sa na to veľmi dobre, celé je to podané tak realisticky a pritom zaujímavo, plné takých menších, ale aj väčších prvkov, ktoré ich vzťah ovplyvňujú a navyše zatiaľ čo prvá polovica je viac ladená komediálnejšie, ale len v rámci uveriteľnosti, druhá je už dramatickejšia, už sa tu viac prejavuje partnerská kríza, ale opäť stále len v realistickom podaní, žiadne samoúčelné scény, takže to celé pôsobí tak príjemne prirodzene. Potenciál tejto témy sa využil takmer naplno, zaostáva jedine línia s jej novým potenciálnym vzťahom, ten ma moc nezaujímal a hlavne na rozdiel od opačnej línie, jeho novej priateľky, to už bolo lepšie zvládnuté a podobne ešte aj záverečná štvrťhodina už za predchádzajúcim dianím zaostáva, aj keď to aspoň čiastočne nahradzuje posledná scéna, takže skutočne vytknúť tu toho môžem len málo. Dobre sú na tom aj jednotlivé žánre, romantika, komédia a dráma tu predstavujú úplne vyvážený mix, nič mi tu neprišlo nadbytočné a ani si tie dve polovice spolu neodporujú, žánre sa zmenia prirodzene. Herecké obsadenie je výborné, síce pre Kim Ha-Neul je to jedna z tých menej výrazných úloh, tu prakticky neprejavuje svoje komediálne schopnosti, ale aj tak je stále veľmi dobrá, prekvapivo dobre mi sadol aj jej partner Yoon Kye-Sang, vytvorili tu plnohodnotný pár, ktorému som ten dlhý vzťah veril, ale dobre zvolené sú aj vedľajšie postavy, získala si ma hlavne sympatická Cha Hyun-Jung v úlohe jeho novej známosti. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, kvalitný žánrový nadpriemer, kde všetko funguje tak, ako aj má. Takže aj keď 6 Years in love určite nie je špička žánru, aj tak som nadmieru spokojný, vydarený film, ktorý sa oplatí pozrieť aj viackrát. 77% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o vztazích, ale problém je, že je to také hodně nuda, nemohl jsem se do filmu vůbec vcítit kromě pár scén ke konci, jedna z nich byla podbarvená skladbou "because i love you" jinak nic. I Kim Han-neul to moc nezachraňuje. Nebudu zlý, dám čistý průměr, 50%, i když mám nutkání dát tak 40 jen. Zklamání pro mě, čekal jsem kvalitnější snímek. ()

Reklama

May 

všechny recenze uživatele

Ackoliv na filmu vlastne neni nic vyjimecneho, jeho kouzlo tkvi prave v celem jeho obycejne vyhlizejicim pojeti problematiky dlouhodobeho vztahu. Tim, jak z uplne bezne zalezitosti dokaze v divakovi vzbudit pocit realnosti a zaroven emocniho vciteni se, zustane ve spouste lidech daleko spise nez filmy snazici se ziskat si pozornost premrstenou originalitou, kterym chybi byt jen trocha uveritelnosti. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Ze života, vztahové, nelehké, sobecké, smutné. Aneb jak to bývá po několika letech společného žití. Krásný, i když trochu drastický a možná i přehnaný film o konečné fázi dlouholetého vztahu, kdy vám vadí úplně všechno, kdy vás partner vůbec nezajímá a leze vám na nervy, kdy si při nejbližší příležitost vezmete do postele cizího člověka. A nejkrutější poslední zlomový rozhovor o tom, jak jste špatní. Film, který není pro čerstvě osamělé. No stejnak.. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

"Říká se, že zlomená kost sroste pevněji." Sympaticky reálná sonda do skomírajícího vztahu dvou lidí, řešící obvyklý problém zda zůstat v dlouhodobém vztahu, ze kterého již vyprchalo ono startovní nadšení. Katalizátorem je spíše Kim (tím myslím toho chlapa) - klasický představitel člověka, který příliš neví co chce, jehož chování je leckdy dosti nemožné a kupící chybu za chybou. Možná nejsem úplně objektivní, ale já tohle Korejské cukroví prostě žeru. A k tomu Kim Ha-neul - jasných pět. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama