Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný pohádkově kouzelný horor, který má do dokonalosti opravdu jen kousíček. Líbilo se mi takřka všechno, ale závěr byl příliš natahovaný a už mě trochu unavoval. Ta pointa se tam rozkrývá snad posledních 30 minut, přitom by stačilo to udělat v deseti minutách a celkový dojem by se přehoupl do nejvyššího hodnocení. Takhle zůstanu těsně pod vrcholem, ale rozhodně tenhle film všem doporučuju a to nejen hororovým fanouškům. 85% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádkový horror pro odrostlejší děcka, horrorová pohádka pro dospělé či rodinný snímek o bandě sirotků a kouzlu Vánoc? Nevím, je tam vlastně od všeho trochu. A i přes výrazně lepší první polovinu, nemám moc co vytýkat. Stačí, když si vzpomenu na ten neprostupný hvozd (nenapadá mě film, kde by byla působivější lesní atmosféra) a hnedka mám chuť vyrazit někam k Boubínu a tam si najít tu svou "Perníkovou chaloupku". ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá variace na téma Jeníček a Mařenka, kde ale začnete po hodině a půl cítit, že jste perníkem už trochu přesyceni. Ne, že by film neměl gradaci, ale je tak roztažená, že když Eun-Soo objeví modré dveře a začne číst knížku, už vás to tak "nevezme". Prostřední ze sourozenců (chlapec) je pěkně hororově krutý a v hraní velice realistický. Santa Claus mi do celkového ladění filmu moc nezapadl, ale to mi vynahradila scéna s pecí, sice bez lopaty, zato ale démonicky uskutečněná silou mysli:). Dům mi svou pestrobarevnou výbavou a jídlem vizuálně připomínal Karlíka a továrnu na čokoládu, měla jsem hroznou chuť na všechny ty sladkosti. Jak to u pohádek bývá, končí dobře - a ani tato není výjimkou, ovšem během ní to odskáče více než jen jeden zajíc... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Strašidelná pohádka, ke které mi sedí jediný výraz, a to "svoucnost". Tenhle film má svoji ojedinělou atmosféru a žánrově je téměř nezařaditelný. Jedna jeho tvář je pastelově barevná a snová, druhá temná a hororová. A teď už je na každém, zda ho tahle kombinace osloví, a nebo v něm zanechá pořádný chaos. U mě se dostavilo obojí, ale rozhodně převažuje nadšení. Navíc, konečně horor, po kterém v noci usne i taková poseroutka, jako jsem já. 3,5* ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Originalitou veru tento film netrpí a začiatok sa dosti vlečie, no dynamickejšia druhá polovica to všetko vynahrádza. Hanzel a Gretel ukázal hlavne to, že rozprávka a horror od seba skutočne nemajú ďaleko. Rozprávkové a detské motívy dokázal pretransformovať do pôsobivých hororových scén a aj samotný príbeh, ikeď má silný dramatický podtext, má skutočne rozprávkovú atmosféru a záver. Násilie praktikované na deťoch je tu však spredsa len trochu moc drsné a samoúčelné. Veď samotný tento film ukázal, že strašidelný dokáže byť len obyčajný detský úsmev, či santa klaus, tak prečo sa utiekať k zbytočnej brutalite. Trochu viac tvorivosti, menej samoúčelnosti a mohlo s toho byť trochu viac ako len vydarený trendy film. (7/10) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)
  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama