Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný pohádkově kouzelný horor, který má do dokonalosti opravdu jen kousíček. Líbilo se mi takřka všechno, ale závěr byl příliš natahovaný a už mě trochu unavoval. Ta pointa se tam rozkrývá snad posledních 30 minut, přitom by stačilo to udělat v deseti minutách a celkový dojem by se přehoupl do nejvyššího hodnocení. Takhle zůstanu těsně pod vrcholem, ale rozhodně tenhle film všem doporučuju a to nejen hororovým fanouškům. 85% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Od Hansel and Gretel jsem si již někdy před rokem sliboval stylizovanou, napůl pohádkovou, napůl ponurou podívanou oscilující mezi dětskou fantasy a horrorem. Tento předpoklad se víceméně vyplnil, ale navzdory jistým kvalitám snímku se stejně nemohu zbavit pocitu, že z kombinace zvolené látky a výrazného výtvarného řešení šlo vytřískat více. Bylo by zajímavé, jak by si s tím poradili třeba Kim Ji-un či Park Chan-wook (však vám během filmu dojde, proč). Anebo Guillermo Del Toro, jehož Pan's Labyrinth díky skloubení neradostné reality, dětské pohádkové imaginace a poetiky s nápaditým tvůrčím přístupem poskytl silný zážitek a zadřel se pod kůži. O Hansel and Gretel to i přes zjevnou snahu tvůrců o podobný výsledek tvrdit nemůžu. 7/10 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Temná, a přesto božsky barevná fantasy pohádka volně inspirovaná slavnou Perníkovou chaloupkou. Snímek se může pochlubit precizní vizuální stránkou, ve které se klade velký důraz nejen na vánoční atmosféru: na první pohled šťastná rodinka, svítící stromek, kupa dárků, hořící krb, za okny padající sníh... přesto tu něco smrdí. A tou mrtvolou, skrytou na půdě, to nebude. Z podivného lesa nejde utéct, caparti se ukážou jako schopní citoví vyděrači, a vám začne hrabat na majáku. Hudba lahodí, kamera kouzlí, zkrátka radost sledovat. Největším nepřítelem se tak bohužel ukázala dvouhodinová stopáž, která nedokázala zcela udržet mou pozornost, jakou si tahle látka jistě vyžaduje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jsem nečekal, že mě dostane nějaký fantasy příběh. V tomhle ohledu jsem flintu do žita zahodil okamžitě poté, co doběhly závěrečné titulky posledního Pána prstenů. A ejhle, z bahna, do nějž tento žánr zatlačili euroameričané, jej vyzdvihli asiaté. Díky jim za to. Žádná dětinská uhlazená hrdinská fantasy o osudem vyvoleném. Tohle je vyzrálá temná (až horrorová) fantasy nahánějící strach a vyvolávající nepříjemné mrazení. Dětem to rozhodně nepouštějte. Jako kdyby to Clive Barker napsal (občas mi to v některých momentech připomnělo jeho Zloděje duší) a Tim Burton natočil v dobách, kdy ještě vizuálně nezešílel, natočil. Drsné, dojmově, ne vizuálně. V závěru jsem si málem poplakal. 4,5* ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2008] Pěkný film s originálním námětem a skvělým zpracováním. U nějakých scén jsem se ale neubránil pocitu, že už jsem je někdy viděl. Hodně hororových pasáží mi připomínalo Japonce, děsivé postavy, které jsou vlastně hodné tu už taky byly na sto a jeden způsob a závěr byl slabší. Konfrontace pohádkové atmosféry domu, plného hraček, kde se jí samé sladkosti, a hororové atmosféry je ale naprosto dokonalá. My občas takhle jíme. Děti to tak mají rády. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)
  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama