Reklama

Reklama

How to Be

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hrdina filmu Art (Robert Pattinson) prochází "existenciální krizí" dvacátníků. Rodiče ho nechápou, holka ho nechala, kamarádi jsou ještě divnější než on. Jako východisko z nouze si pozve kanadského poradce, který jej i jeho rodinu má naučit, jak žít plnohodnotný život a co hlavně - užívat si ho. (Morien)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pokus moc dobře nedopadl. Osmdesátipětiminutový snímek se zdál delší než mnoho dva a půlhodinových filmů. Ne, že by mi nějak vadil herecký projev Pattisona, popravdě jsem ani nevěděl, že umí takto hrát, ale jeho postava, stejně jako zbytek dalších, byly neskutečně iritující. Každou čtvrthodinku jsem bojoval s tím to vypnout a dokoukat jindy. Roli doktora jsem absolutně nechápal. To jeho neustálé objevování se kdekoliv, nebylo vůbec vtipné, bylo absurdní. V rámci filmu obecně sice dost neoriginální, ale jediná užitečná myšlenka tohoto snímku je, že člověk musí přestat fňukat, spoléhat se na ostatní a jednoduše se zapřít a něco se svým životem udělat sám. // 35% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodně divný, až absurdní film. Námět byl sice skvělý, ale jeho zpracování mi vůbec nesedělo. Místy se to snažilo tvářit hluboce a intelektuálně, ale vlastně to vůbec nedávalo smysl (aspoň mně teda ne). Největší problém tohoto filmu je ten, že se zdá, že namá vůbec pointu a až do konce se jeho děj jen potácí sem a tam, aniž by si tvůrci ujasnili, co nám tím vůbec chtějí říct. Nezdá se mi, že by tento snímek dostál svému názvu, protože v podstatě nebyl schopný odpovědět na otázku HOW TO BE... Výsledný dojem tedy nijaký, pochválit můžu jen Pattinsona, který překvapil uvěřitelností své role. ~(1,7)~ ()

Reklama

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Hledání sama sebe v dalším nezávislém snímku, který nebude (možná) zapomenut, přesto nebo právě proto, že se nad ním vznáší hvězdná aura hlavního představitele. Takový film by mohl natočit skoro každý, 3 hvězdy za drobné srandy typu výměna helmy a klobouku, přesně ztvárněné studené britské rodiče či potlesk černocha v baru ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Právě jsem byla svědkem docela zajímavého fyzikálního jevu. Film, který má podle údaje na přehrávači trvat 1:21:13 mi sežral snad osm nebo devět hodin mé duševní aktivity. Zkrátka tak dlouhou hodinu dvacet jsem ještě nezažila. Myslím si, že za to může hned několik věcí. Za á herci nejsou tak výrazní a schopní, aby svou divností dokázali bavit delší dobu než čtvrt hodiny. Potom se jejich grimasy, mindráky, oděvy i skutky začínají opakovat a opakovat, aniž by se film někam skutečně posouval. Dialogy jsou neustále o tom stejném a mám pocit, že hlavní hrdinův problém se stejně nevyřešil, to ukáže až čas. Je pravda, že život takovýhle je a takovou krizí si občas asi projde každý, ale od filmu bych čekala, že narozdíl od toho života opravdu k něčemu povede, a když už k ničemu, tak aspoň zábavně nebo zajímavě. Ale toho jsem se nedočkala. Kdyby film měl jenom těch patnáct, dvacet minut, vystříhaly by se všechny bolestně nudné momenty a ponechaly jenom groteskní parodie skutečných charakterů, mohl být výsledek o sto procent lepší. Takže jako úplně největší chybu filmu bych viděla to, že se bere moc vážně a neví, kdy přestat. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, depresivní, děsivé, vtipně tragické, bláznivé, Robert Pattinson × trochu nudné. Co na to říct? Záměrem tvůrců možná bylo, aby z filmu vyzařovalo nervózno a to díky šílené kakofonii co ve filmu hrála, včetně těch "divných" lidí a existencí, co tam všude běhali, bych řekla, že se jim ten nervózní plán vydařil. Robert zahrál opravdu vtipně divného chlapíka, jeho kamarádi byli taky dobře šílení, včetně jeho katastrofické rodiny a ještě pomatenějšího pana psychoterapeuta. Nevím, ajký poznatek si přinést z tohoto filmu, snad jen.. ..že bílé prázdné stěny ve svém domově nechci mít.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama