Reklama

Reklama

Little Ashes

  • Španělsko Sin límites
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson) a jeho vztahu s ostatními umělci, zejména s básníkem Federicem Garcíou Lorcou. Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin... (Morien)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pokud tenhle film spatří fanynky Edwarda Cullena, tak se úmrtnost na infarkt u ženské populace zvýší o dobrých 500%. Pohled na jejich idola hrajícího absolutně neatraktivního homosexuála, se pro ně zajisté stane noční můrou na dobrých deset let dopředu. Osobně jsem se při Pattinsonovu výkonu smál a o to víc mne štve fakt, že jeho šílenost a naprostá netypičnost od minulých rolí mne nenechala odvrátit zrak od obrazovky. Bohužel, příběh je slabý jak americký dolar. Snaha převést Zkrocenou horu do časů anarchistů a géniů absolutně nevyšla. Režie veskrze průměrná, hudba solidní. Třetí hvězdu posílám Javier Beltranovi, jemuž role Federica Lorca opravdu sedla. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mi přišel takový divný, byla jsem z toho rozpačitá.. Robert Pattinson mi přišel taky rozpačitý, ale naštěstí jen chvíli, protože pak se do své role "dostal" a hrál skvěle. Javier byl ohromující, jako by vůbec nehrál, ale opravdu všechno prožíval. Nečekaná láska, která jejich životy změní více, než by oba čekali, skončila dříve, než mohla pořádně začít.. Přestože většina lidí čekala, že příběh bude více pojednávat o životu Salvadora Dalího, a naopak hlavní postavou je zde spíše Federico, mně se tento film líbil a můžu vřele doporučit. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Tak nějak zvláštně uchvacující.. Někdy až moc zvláštně, že člověk nevěděl, jestli to, co zrovna vidí, je spíš k smíchu nebo k pláči. Ale rozhodně svým specifickým způsobem uchvacující. A Robert vypadal chvílema jako solidní psychouš, já mu to teda věřila. Javiera chválím, ten by kouzelnej. Stojí za vidění :) ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní snímek o jednom z nejznámnějších malířů, kterého Robert věrohodně ztvárnil. Nechápu kritiku na něj, vzhledově dvojníka čekat nikdo nemůže a povahově se dle mého trefil, protože jak je o něm známo z knih, největším faktem bylo, že Dalí je klasický případ fabulátora (člověk co fantazíruje vyžívá se v dramatických vyprávěních, které často nejsou ani reálné) a trefit se do jeho přesné povahy je jak jednoduché tak i těžké zároveň :). Byl výstřední, byl inteligetní, byl šílený a byla to v určitých směrech citlivá duše. To všechno vám tento film dá. Není to tolik věnováno jeho dílům spíše jeho osobnosti a mě film i přesto potěšil. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Scénář a někdy i režie v tomhle filmu dost drhnou..Postavy jsou nuceny v křečovitých situacích rozehrávat situace bez jasných či čitelných motivů a tak to má všechno tendenci utápět se v hluchých místech a slepých uličkách...Naštěstí (a to bych nikdy neřekl,že to napíšu) ústřední herecká dvojka mnohé zachraňuje a hlavně Pattinson se obdivuhodně popral s těžkou,excentrickou a nešikovně napsanou postavou na kterou absolutně nemá xicht..................Dalího moc rád nemám a zároveň k němu cítím silné sympatie, stejně rozporuplně je vykreslený i zde a stejně rozporuplně se u mě zapsal celý tenhle filmový počin=tři je málo, čtyři je moc ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pattinson (Salvador Dalí) uvedl, že ve scéně, při níž ve filmu masturbuje, skutečně onanoval. Podle něj by předstíraná scéna prostě nefungovala. (busev)

Reklama

Reklama