Reklama

Reklama

Svět podle Mallory

  • Velká Británie Welcome to the Rileys (více)
Trailer 1

Doug jede na služební cestu do New Orleans. Je rád, že změní prostředí a na chvíli si odpočine od své manželky Lois. Od té doby, co jim zemřela dcera, nedokážou najít společné zájmy a naopak se sami sobě více vzdalují. Doug si vyrazí večer na skleničku do klubu a při té příležitosti se seznámí s mladou prostitutkou Mallory. Prostořeká a upřímná Mallory rozdmýchá stereotypní život staršího muže. Svým osobitým kouzlem a nadhledem dokáže v Dougovi zažehnout jiskru a znovu objevit chuť do života. Pomůže Mallory nešťastnému páru opět najít ztracenou lásku?
V roli Mallory zazářila hvězda ze série Twilight sága - Kristen Stewart a na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýc Tony Scott jako producenti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pekne z ostra a priamo zrežírovaná realita, odhaľujúca ďalší príbeh v ktorom sa pretínajú protikladné pocity dospelých a teenegerky, ktorá hľadá to správne miesto vo svojom živote. Pomoc, ktorá sa jej dostala ju z časti predsa len zasiahla a pomohla jej k hľadaniu nasledovného zmyslu života, len škoda, že jej ďalší spôsob života, už nebol zobrazený. James Gandolfini sa u mňa zapísal v dobrom svetle, už v seriály Sopranovci, kde tiež hral rolu otca v ktorej mu to ozaj svedčí. Aj teraz sa stal tým najväčším ťahúňom a ako silný buldozér pôsobil nezastaviteľne, keď tlačil všetku tu zátaž pred sebou a svojou chlapskou, tvrdou povahou skvelo zakrýval svoje vnútorne pocity. Do celého projektu dobre "brnkal na strunu" Marc Streitenfeld, ktorý občasnými jemnými tonami prispel k trocha tmavšiemu a pochmúrnejšiemu obrazu. Pomalý spôsob rozbaľovania deja a tiež nadviazanie do úvodu, prinúti človeka si všímať každý moment a to mi celkom vyhovuje. Takto z ľahka krok za krokom sa odkrývali aj tieto jednotlivé udalosti, doplnené vkusnými humornými dialógmi (budeš si ma vydržiavať? kúpiš mi pekné veci? áno, kúpim ti zmeták a lopatku), či ostré používanie vulgarizmov, ktoré sú bežnou formou v živote a ktoré často odľahčujú vypätú situáciu.70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svet podľa Mallory si ma získaval len pomaly. Chvíľu trvalo, kým sa mi to začalo páčiť, ale potom až do konca to bola celkom slušná dráma. A čo je hlavné, našlo sa tu pár zaujímavých myšlienok, hlavne čo sa týka vyrovnávania sa so stratou dcéry. V komentároch sa to síce už niekoľko krát zmienilo, ale nedá mi. Tá Kristen Stewart vie ale hrať, o tom už nemám žiadnych pochýb. Začína sa mi ten jej osobitý, nezávislejší a na pohľad trochu ležérny spôsob hrania pozdávať. Robí ju to zaujímavou a originálnou. 75/100 ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatiké, životní, tmavé, nešťastné, zvláštní, citové × klasické, obyčejné. Námět zajímavý, realizace nebyla špatná, tmavé a špinavé to bylo dost, emoční ztráta z dcery a neustále psychické osobní týrání z viny bylo taky přítomno. Herecké obsazení zajímavé, Kristen se se svými absťákovými pohyby hodila do role prostitutky víc než dost. Obyčejný snímek o nelehkých životních osudech. ..a slovo dalo slovo a určitě jim volá každý týden.. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Hm, niečo na tej Stewartovie Kristíne je :-) ....Zvláštny, hodne zúfalý a prinajmenšom divný pokus o terapiu a zalepenie diery v živote manželského páru skrz ochočenie si mladej prostitútky, no vďaka citlivej réžii a skvelým hereckým výkonom sa divák takmer úplne stotožní s ich psychickým rozpoložením a tejto manželskej dvojici neustále neskutočne fandí a praje šťastie a happyend, nech sa film akokoľvek nebezpečne blíži k jedinému logicky očakávanému záveru. 6/10 ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film na můj vkus až příliš násilně znázorňuje utrpení všech zúčastněných a také nekonečnou touhu adoptovat si ubohou a hnusnou kurvu... Se divím, že nebyla scénářem v mládí zneužívaná... Na druhou stranu emoce jsou uvěřitelné a film se pomalu táhne ke svému unylému konci... A Kristen opět jen zhnuseně čumí, popřípadě se tváří neutrálně... Fuj... Nemám ji v oblibě, nemám... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Melissa Leo se filmu upsala pouhé dva týdny před natáčením v New Orleans. (sir-dave)

Reklama

Reklama