Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilotní a dosud jediný díl seriálu z dílny Cartoon Network. V necelé půlhodině jsme svědky vysoké koncentrace useknutých končetin, hektolitrů krve a násilí. Barbar Korgoth se pokouší splnit úkol, aby dostal protilék na obludu ve svém žaludku. (Mertax)

Recenze (54)

Torgal 

všechny recenze uživatele

YOU! You will regret what you have done this day! I will make you regret ever being born! You're going to regret you ever left you mother's womb, where it was warm, and safe, and wet! I'm going to show you pain you never knew existed, you're going to see a whole new specturm of pain! Like a RAINBOW! But! THIS rainbow is not just like any other rainbow, it's - LAAARRRRRRRRRRGGHHHHHHH!!!! Jediným mínusom je to, že vznikol len jeden (ale o to legendárnejší) diel. 9/10 ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Přesněji je to z programu Adult Swim, který se vysílá namísto Cartoon Network ze stejné stanice ve večerních hodinách a přes noc. Genndy Tartakovsky je zde režisérem animace. Ten je znám jako autor cartoonu Dexter's Laboratory (nebo režisér CGI animáku Hotel Transylvania, pokud chcete). Aaron Springer je autorem a hlavním režisérem (což chybí v popisu). Ten se zapsal do podvědomí jako režisér/scénárista prvních sérií SpongeBoba. Snímky v předchozích tří větách obsahovaly mnoho vtipů, které malé děti nepochopí, ale navzdory typické tvorbě těchto tvůrců je Korgoth of Barbaria čistě pro dospělé, jak je možno poznat podle názvu stanice. Naštěstí střelený a sofistikovaný humor je přítomen, i když to nemusí být na první pohled vidět. Kdo (ne)má rád S&S fantasy, určitě si přijde na své a to se ani nemusí v tomto subžánru příliš vyznat. Jako parodie/pocta Barbara Conana se Schwarzeneggerem přinejmenším velmi dobré. Škoda, že nebyl dostatek financí, jako seriál by měl potenciál být pro fantasy žánr něco podobného jako Futurama pro sci-fi, jen s trochu vyšší věkovou hranicí. ()

Reklama

Venous666 

všechny recenze uživatele

Podle pár komentářů. které jsem si přečetl před tím, než jsem spustil samotného barbara, mě dosti nalákala, Udělal jsem si takovou malou představu jak to bude asi tak vypadat, ale vůbec by mě nenapadlo, že to bude až tááák vtipné. Během těch 20 min jsem se patřičně pobavil, takovýhle humor se ke mě dostal po delší době. Tohle musí vidět každý a proto vřele doporučuji, protože popisovat jak moc je to zvrhlé, vtipné a místy temné by nemělo cenu. Jediným nesouhlasil a proto 4 hvězdy je grafické znázornění. Vím, že bych se měl nad to povznést, ale kdyby to bylo více propracované, tak jednotlivé jatka by to ještě posunula dále dopředu. 4* a velké + k tomu ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

.Heavy Metal na to neměl koule, Barbar Ronal na to neměl koule, Tartakovsky na to koule měl, ale žel bohům všem vydržela tahle záležitost jen jediným dílem. Vážně, je to k nasrání, protože taková úchvatná parodie k těm nejbéjčkovějším i ačkovým, klasickým fantasy se zrodí jednou za stodvacetosm let a většinou to dopadá když ne blbě, tak alespoň rozpačitě, protože se tvůrci bojí šlápnout na plyn a Korgothovi k dokonalosti chybí jen malej kousíček. Jasně možná by syžet začal po pár dílech nudit, ale .... Na to kálí černokněžník. ()

Pavew 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní věc, u které mi víc než u jakékoliv jiné, vadí, že není další pokračování. Nebudu popisovat vizuální stránku, protože to za mě udělal už Blizzard. Pouze doplním, že pokud by Cartoon Network tento seriál vyrobil, tak by se u mě bezesporu umístil někde na pomezí první pětky v žebříčku nejoblíbenějších seriálů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Adult Swim na zozname zrušených seriálov, ktorý zverejnil v novembri 2010, ako dôvod pre zastavenie ďalšej realizácie Korgoth of Barbaria uviedol, že seriál bol „príliš drahý“. (SarumanKo)
  • Pilot je dodnes dostupný na bonusovom DVD v rámci súhrnného vydania Adult Swim in a Box, spolu s ďalšími pilotmi nerealizovaných seriálov. (SarumanKo)
  • Pilotná epizóda bola odvysielaná 3. júna 2006 na Adult Swim, dospelej odnoži americkej stanice Cartoon Network. Avšak už o dva týždne po tom bola napriek všemožným diváckym petíciám zrušená. (SarumanKo)

Reklama

Reklama