Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mal som dlhý komentár podrobne rozoberajúci film ale omylom som si ho zmazal, takže stručne. Super súboje. Super JeeJa, ktorá vyzerá o 10 rokov mladšia ako naozaj je. Choreografia po všetkých stránkach prepracovaná. Dej otrava. Lepší ako v Ong-bak, ale otravnejší. 4* za to bojové umenie, ktoré predvádza žena, čo poteší. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

VELICE mizerný příběh, v dialogových scénách přímo nechutně líně časovaný střih (o samotných dialozích nemluvě), vykrádačka na entou (až mi ty scény jako vystřižené z Kill Bill apod. přišly rušivé). Dvd, jež jsem měl k dispozici, navíc nedisponovalo českými titulky, proto jsem musel trpět českým dabingem - i když kdo ví, možná tak špatný nebyl a jen věrně napodoboval vyznění originálu. Musím ale přiznat, že (až na chvilkové úlety s neorganicky zakomponovanými zrychlovačkami) bojové scény byly skvělé. Ačkoli většinou netekla krev, dojem brutální rychlosti a spontánnosti akce byl na velmi vysoké úrovni (připomnělo mi to Danny The Dog) a i když to věčné řezání začne chvílemi působit monotónně, zachrání to vždy nějaká další bojová vychytávka, která diváka probere. Velkou zásluhu na tom má totální nasazení kaskadérů. Při sledování závěrečných titulků, jež jsou proloženy záběry z natáčení, jsem si až připadal provinile, co kvůli mé divácké rozmarnosti musí někdo podstoupit. Navzdory jasnému žánrovému zaměření snímku nemohu kvůli mizérii výplňové části hodnotit lépe, než činím. Ale nadšenci do bezduchých mlátiček to za mě napraví. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nám vypráví příběh málé(mentálně postižené) vymahačky dluhů,která shání prachy pro svoji nemocnou matku.A jelikož je jejím oblíbencem Tony Jaa tak je jasný jakým stylem bude "svoje" peníze vymáhat.Čekal jsem akční nářez a taky jsem ho dostal.Navíc se mi líbí,že Pinkaew nenatočil pouhou poctu martial arts filmům,ale dal filmu i zajímavou a dojemnou dramatickou linku.Vše je podpořeno skvěle se hodící hudbou a vynikajícím výkonem JeeJa Yanin.A to finále ve videoherním stylu kde hrdinka prochází z jednoho levelu do druhýho bylo prostě užasné vymyšlený a rozhodlo o páté hvězdě. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

dechberoucí mlátička..ta holka těm zlejm grázlům dává solidně do těla a na tolik způsobů, že sem si je někdy musel přetáčet znova, páč snad nemá v těle ani kosti, jak se mnohdy dokázala fakt neuvěřitelně vykroutit..příběh nestojí ani za řeč- je spíš přizpůsobenej tomu, aby se divák furt neptal, kde se berou všichni ti padouši..no co účel to splnilo, takže proč ne..furt jsem si ale říkal, jak to ti kaskadéři můžou sakra přežít?poslední záběry po titulcích vše osvětlujou a jak je vidět, tak některý měli celkem kliku :-) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tak Thajsko pomalu ale jistě začíná dohánět Hong Kong v kvalitě bojovejch filmů. Tentokrát se tady objeví JeeJa Yanin, což je jakoby Tony Jaa v sukni. Podle mě je super, že se do martialu začínaj obsazovat i slečny. A pokud to uměj a jsou zároveń i pohledný jako JeeJa, bavim se u toho královsky a vůbec mi nevadí tradičně slabší příběh. Nebudu se rozepisovat o autismu, ale JeeJa ho myslim zahrála dobře a scéna dvou mentálně postiženejch bojovníků..to nevim, kde na to choděj. Na konci se člověk dozví, že natáčet bojový scény je sice sranda, ale občas to pěkně bolí. Já se jdu kažodpáně podívat, co Thajci ještě v tomhle směru natočili...protože tohle mě fakt baví! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • V původní verzi Zen (JeeJa Yanin) v televizi sledovala scény z filmů Jackieho Chana a Bruce Leeho, ale kvůli licenčním problémům byly nahrazeny scénou z prvního Ong-baku (2003). Kvůli licenčním problémum byly odstraněny i další scény. Boj v továrně na led byl původně natočen s rozdělenou obrazovkou ukazující na jedné polovině Zen přesně imitující pohyby Bruce Leeho ve scéně z filmu Pěst plná hněvu (1972), ukázané na druhé polovině. Ve stejném stylu byl natočen i boj ve skladišti, avšak tentokrát se scénou z filmu Jackieho Chana. Mimoto byly odstraněny i všechny scény, ve kterých Zen dělala pohyby připomínající bojové sekvence Chana a Leeho. Tato původní verze nebyla nikdy oficiálně vydána. (Raztubyl)
  • Malá Zen v televizi sleduje Ong-Bak, první film Prachya Pinkaewa. (cubajz)
  • Ve filmu se nepoužívaly žádné dráty k zavěšení herců při scénách na vysokých budovách a hlavní představitelka zvládla většinu kaskadérských scén sama. Není divu, že byla nejednou vážně zraněna při pádech z velké výšky nebo při rvačkách. (Chrustyn)

Reklama

Reklama