Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

predators 

všechny recenze uživatele

Vizuálně i příběhově o něčem jiném, než na co jsme v poslední době zvyklí. Žádné válečné drama s velkolepými bitvami a srdce rvoucí romantický příběh. Nic takového. Cesta válečníka je oděna v kabátě 300: Bitva u Thermophyl a za doprovodu tónů opery a s batoletem na zádech kosí jednoho nepřítele za druhým. Solidní casting a určitá syrovost zapadlého pouštního městečka dodávájí ten správný nádech neklasického westernu se samuraji. 70% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Seung-mu Lee o sobě dává vědět prvotinou The Warriors Way, která se pyšní dechberoucí kamerou, fantasticky do detailu dotaženým stříhem a samurajem Dong-gun Jangem, který za zvuku mysteriózně zvládnuté hudby, v doprovodu velkolepé výpravy a ruku v ruce jdoucí sexy K.Bosworth vládne mečem tak, jako nikdo před ním!!! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že jste byli v něčem tak dobří, až vás to nudilo? Yang je nejlepší bojovník na světě a z jeho laxního stylu boje jde znát, že už ho to moc nebaví. Jeho soupeři se pohybují jako zpomalený film a tak mu stačí mávat kolem sebe katanou a ... však on už se někdo napíchne, nebo na ni aspoň naběhne. A tak není divu, že se při plnění posledního úkolu zamyslel a mimino které měl zabít...když ono se tak hezky usmívalo...ušetřil. A protože tím nakrknul svého zaměstnavatele, sbalil mimčo a namířil si to přímo na západ. Podivný east-west slepenec zaujme stylizovaným lookem, zdravým nadhledem, hudbou a samozřejmě Geoffrey Rushem. Kdyby bylo i nějaké to kvalitní wushu, nebo mečování na úrovni, určitě bych projevil o dost větší nadšení. Jenže Yang mával mečem jako vlaječkou na průvodu 1. Máje a ostatní se mohli přetrhnout ve snaze se na něj napíchnout, nebo se aspoň říznout. Dutý scénář je díky stylizaci a už zmiňovaném nadhledu vcelku postačující, protože Cesta samuraje neaspiruje na Oscara a za úkol má především pobavit. Což se v mém případě vcelku povedlo, takže 3* PS: Western, akční...jasně, ale fantasy?! To ani náhodou. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Film Warrior's Way mě zanechal na rozcestí. Na jednu stranu, co si budeme nalhávat, se jedná o absolutní slátaninu a roninovsko-desperádský crossover. Efekty jsou přepálené a celé je to lehce absurdní. Bohužel je tu i druhá strana. A to fakt, že je to zábavné a najde se dost momentů, kdy si to člověk rád vrátí ještě jednou zpět. A také fakt, že příběh a jeho vizualizace se nebojí toho, být trochu drsní a syroví. Ve výsledku to ale není film, co bych hned někomu doporučil nebo jej rovnou zavrhl. Má své kvality i silnou dávku kýčovitosti a ujetosti. Ale také nenudí. Každý si to musí zkusit sám, jestli mu sedne a najde si v něm potěšení, nebo jej zavrhne jako absolutní slátaninu. Já vám neporadím, já jsem zůstal uprostřed na křižovatce... ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Neviem koho sa tvorcovia snažili nakŕmiť tým lacným klišé, no ja som sa z toho nenajedol... Samuraj, ktorý odkráča z Číny do Texasu aby sa zmenil na Doktorku Quinnovú, ktorej kvetinkovú záhradku zničia kone a tak všetkých pozabíja - scenárista si buď nevzal prášky alebo si ich vzal priveľa... nebyť toho luxusného grafického spracovania tak neviem neviem... a pritom to začínalo tak sľubne... ivan bohatyr to vystihol dokonalo: "Kill bill zahrádkář a pipi dlouhá punčocha" ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)
  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)
  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama