Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že jste byli v něčem tak dobří, až vás to nudilo? Yang je nejlepší bojovník na světě a z jeho laxního stylu boje jde znát, že už ho to moc nebaví. Jeho soupeři se pohybují jako zpomalený film a tak mu stačí mávat kolem sebe katanou a ... však on už se někdo napíchne, nebo na ni aspoň naběhne. A tak není divu, že se při plnění posledního úkolu zamyslel a mimino které měl zabít...když ono se tak hezky usmívalo...ušetřil. A protože tím nakrknul svého zaměstnavatele, sbalil mimčo a namířil si to přímo na západ. Podivný east-west slepenec zaujme stylizovaným lookem, zdravým nadhledem, hudbou a samozřejmě Geoffrey Rushem. Kdyby bylo i nějaké to kvalitní wushu, nebo mečování na úrovni, určitě bych projevil o dost větší nadšení. Jenže Yang mával mečem jako vlaječkou na průvodu 1. Máje a ostatní se mohli přetrhnout ve snaze se na něj napíchnout, nebo se aspoň říznout. Dutý scénář je díky stylizaci a už zmiňovaném nadhledu vcelku postačující, protože Cesta samuraje neaspiruje na Oscara a za úkol má především pobavit. Což se v mém případě vcelku povedlo, takže 3* PS: Western, akční...jasně, ale fantasy?! To ani náhodou. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Někdy to vypadá, že Yang je tak kurevsky dobrý jen proto, že jeho soupeři jsou jak paňáci na tréninkovém kolbišti. Člověk si hned vybaví sparťanskou kosičku, přesto počínání krále Leonida vypadalo i přes veškerou tu stylizaci daleko přirozeněji. Dejme tomu, že prdím na přirozenost (a originalitu, a smysluplnost, a...), je ale film aspoň zábavný? Ano, celkem je. 60% ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Bylo to hrozné. Nemám rád míchání japonské a americké kultůry na půdě ameriky. Nejvíce jsem asi strhnul za ty souboje. Bojovali jako naprostí začátečníci, kteří poprvé drží meč v ruce. S takovouhle technikou není možné dosáhnout takové rychlosti. A ten starouš, co s ním bojoval před koncem, by měl po souboji tak tupej meč, že by s ním mohl řezat leda tak máslo. Šermířské schopnosti nulové, jak u hl. hrdiny, tak u jeho protivníků, tam byly ještě zhoršeny, aby je mohl snáze zabíjet. Jedná hvězda snad jen za tu smrt toho dustojnickýho hajzla. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Cesta samuraje, možná tak cestou v jeho myšlenkách na minulost, protože, že by nějak moc putoval po pouštích, pláních nebo lesích se říct nedá. Je to jen jedno malé městečko, které má 500 obyvatel. To je vše... Skoro mi to připadalo jako skvělý zážitek, který se po 45.minutách vytratil, protože se jakoby děj zastavil a více se nerozvíjel, ale zůstal tam kde skončil. Pro mě zklamání i když jsem nečekal nic. Nevyrovnanost děje, o tom se mluvit nedá, jelikož jak říkám, nic moc se nedělo. Hlavní hrdina se také moc neukázal. Emoce? Kde? .. Násilí? Ano, ale bez emocí a nic víc nám to nenabídne. Nemám představu o tom, jak by to mělo vypadat, ale takhle určitě ne prosím. Sem tam nějaký záblesk, toť vše. 40-45% .. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Samuraj je nútený ukryť sa v malom meste v americkom Badlands po odmietnutí misie. Film je miestami úchvatne krásny s klasickým epickým vzhľadom starého filmového štýlu a samozrejme je to veľká pocta Sergiovi Leonemu. Film je však na mňa trochu  príliš praštený. Ale je, aj dostatočne zábavný v mnohých smeroch a má niečo príjemné, čo môže ponúknuť takmer každému divákovi. Je to typ filmu, ktorý bude väčšina ľudí buď milovať, alebo nenávidieť. Toto je typ filmu, ktorý dokážem oceniť a užívať si ho po častiach. 6/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)
  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama